Temptation Island levert Videoland ‘massa’s kijkers’ op

Het afgelopen seizoen van de RTL 5-show Temptation Island heeft Videoland ‘massa’s kijkers’ opgeleverd. De Netflix van RTL zag zijn klantenbestand in het eerste kwartaal van 2018 groeien met 40 procent. Dat laat de videoreus vandaag weten. Temptation Island, waarin jonge mensen allemaal huilen omdat ze elkaar bedriegen, was bij Videoland steeds een week vóór de tv-uitzending te zien. Deze zomer komt er een editie van Temptation die alleen bij Videoland zal worden uitgezonden.

Hoeveel procent van de mensen die dit jaar abonnee werden dat ook blijven, is onduidelijk. Volgens RTL weet Videoland zijn abonnees wel steeds langer aan zich te binden. “Het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt, daalde in het eerste kwartaal namelijk met 44 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.”

Lucien Brouwer, commercieel directeur bij RTL, licht toe: “RTL is al marktleider op tv en onze ambitie is om ook hard te groeien als de nummer 1 lokale VOD-speler. Content van eigen bodem is belangrijk voor ons platform, want Videoland is 100% gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met Temptation Island.”

Temptation Island moet dé troef van Videoland worden. “Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook groot online en op social. Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van Temptation Island dat alleen bij Videoland te zien is.

Brouwer vervolgt: “Dit kwartaal komt Videoland met nog meer mooie titels. Zo brengen we eind april exclusief het tweede seizoen van de hitserie The Handmaid’s Tale en komt er binnenkort een nieuwe Videolanddocu uit. Daarnaast zijn we voor Videoland een contentsamenwerking aangegaan met VICE. Dat betekent dat we het product van eigen bodem verrijken met een uiteenlopende reeks VICE-documentaires.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen