Sylvana Simons zwijgt tegen PowNews-ster Dennis

Het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons weigert om verantwoording af te leggen aan het volk via de camera van PowNews. Dat is te zien op beelden van verslaggever Dennis Schouten. De uitgeprocedeerde asielzoekers die in Amsterdam talloze woningen kraken worden met fluwelen handschoenen behandeld, omdat het bestuur wordt gedomineerd door linkse politici. Geen enkele linkse Amsterdam politicus wil over dit onderwerp praten met PowNews, zo ook Simons niet.

Sylvana zwijgt terwijl Dennis vragen aan haar stelt. “U begrijpt toch wel dat het een misdrijf is en ik begrijp dat u eraan meewerkt, omdat u wil dat ze daar blijven. Het wordt weer een gezellige wandeling met weinig woorden? U kunt er toch wel iets over zeggen hoe u erin staat? Niemand van de linkerflank wil er iets over zeggen, komt dat dan omdat er geen argumenten zijn?

Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, stond PowNews wel gewoon te woord. “Schiet mij maar lek. Heel Nederland kijkt naar Amsterdam en zit zich af te vragen wat er hier godsnaam aan de hand is. Als je je vuilnis in Amsterdam een dagje te vroeg buiten zet, krijg je wél een boete, maar als je agenten het ziekenhuis in bekogeld met stenen, dan gebeurt er niks.

Het kraken van een woning gaat al te ver, aldus Nanninga. “Je hebt er niets te zoeken. Het zijn niet jouw panden, daar moet je gewoon uitblijven. Dat zou regel één moeten zijn.

Ook CDA-fractievoorzitter Diederik Boomsma stond PowNews te woord. Dennis tegen hem: “Wat ik zo bijzonder vind: als we jullie bellen, het CDA, of Annabel van het Forum voor Democratie, dan kan het direct. Maar als je GroenLinks, de SP of de PvdA belt, dan willen ze niets zeggen. Dat is toch onbegrijpelijk?

Boomsma: “Ik vind het een ongelooflijk zwaktebod inderdaad.

Nanninga: “Die mensen hebben ook geen argumenten. Hoe moet je dit nog goed praten?

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen