Startdatum nieuwe DWDD-vervanger nog onzeker

Het is nog niet bekend wanneer in mei de nieuwe DWDD-vervanger van Margriet van der Linden van start gaat. Er wordt nog hard aan het format gewerkt. Dat zegt eindredacteur Nico Arends in Het Parool. DWDD is met ingang van dit jaar nog maar zes maanden per jaar te zien en eergisteren was al de seizoensfinale. In deze aprilmaand is Tijd voor MAX vier weken lang niet om 17.00 uur, maar om 19.00 uur te zien. Maar zelfs na die vier weken is de DWDD-vervanger nog niet af.

Van 30 april tot en met 4 mei staan op het DWDD-tijdstip programma’s over het vijfjarige koningschap van Willem-Alexander op het menu, maar het lijkt erop dat de DWDD-vervanger op maandag 7 mei nóg niet kan beginnen.

Zelfs de titel is nog niet bekend. “We zijn het er bijna over eens. Dat gaan we groots laten weten wanneer we eraan toe zijn, richting de eerste uitzending, ergens in mei. Op 7 of 14 mei, waarschijnlijk 14 mei.

Producent Human Factor, het bedrijf van de vrouw van D66-minister Ollongren, neemt uitgebreid de tijd voor de voorbereidingen. In het verleden is het immers meer dan eens voorgekomen dat zomerse vervangers van DWDD flopten.

Is Arends ook bang voor zo’n scenario? “Daar zijn we helemaal niet mee bezig.

Het Parool-artikel ‘Lukt het Van der Linden wel?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Schnater, Avrotros

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen