Shownieuws-baas heel tevreden over Wietze de Jager

Shownieuws-hoofdredacteur Jum Festen is buitengewoon tevreden over de prestaties van Wietze de Jager als presentator van de showrubriek. Dat heeft hij gezegd in de rijdende talkshow van NU.nl-ster Chris Helt, waarin De Jager te gast was. Helt en De Jager wilden net de SBS-garage uitrijden toen Festen ineens kwam aanlopen. Helt wilde wel eens van Festen weten wat De Jager zo goed maakt. “Dat hij heel erg zichzelf is en omdat hij de timing van een radio-dj heeft, wat logisch is.”

Daardoor is het heel natuurlijk, aldus Festen. “Als je ernaast staat als deskundige en je voelt je vertrouwt… Als je dat kan…

Welke onderwerpen liggen De Jager het best? “Eigenlijk alle onderwerpen, want bij de royalty-onderwerpen kan hij de knipoog geven die je als kijker eigenlijk ook wel voelt. Als het over muziek gaat wordt het natuurlijk makkelijk.

Dan grappend: “Had ik je al verteld dat we Mattie binnenkort als deskundige aan de desk hebben?

De Jager blijft Shownieuws graag presenteren, ook nu hij weer radio gaat maken voor 538. “Dat doe ik gemiddeld twee keer per week. Het is een combinatie, want ik maak nu ook een programma voor Net5. Het is ook de bedoeling dat we daar meer voor gaan doen.”

America’s Funniest Homevideos blijft hij ook doen. “Dat doe ik ook nog inderdaad. Het is het best bekeken zaterdagavondprogramma van SBS 6, hè? Linda de Mol is er ook ooit mee begonnen.”

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen