SBS-legende Tina Nijkamp aan de slag voor RTL 4

Ze staat bekend als de meest fanatieke zenderbaas die SBS 6 ooit heeft gehad: Tina Nijkamp. Ze leidde de zender van 2005 tot 2010, voerde een bombastische manier van promoten in (10, 9, 8, 7, etc.) en werd in 2008 de Omroepvrouw van het Jaar. Toen ze All You Need Is Love in 2006 kwijtraakte aan RTL 4 en haar man op kerstavond toch per se Robert ten Brink wilde kijken, plakte ze het SBS-logo over dat van RTL heen. Gisteren maakte Nijkamp haar comeback. Een verrassende comeback.

Tien jaar nadat ze werd gekozen tot de belangrijkste persoon in het Nederlandse medialandschap, maakte Nijkamp donderdagmiddag haar opwachting in de Daphne Bunskoek-show 5 Uur Live. Als royaltykenner.

Kennelijk heeft Nijkamp de afgelopen jaren stage gelopen bij Jeroen Snel, want ze weet ineens alles van het koninklijk huis. En daar komt ze voortaan élke donderdag over vertellen bij Daphne Bunskoek.

Daphne Bunskoek: “Tina, sommige mensen liggen met dit mooie weer in de tuin, maar jij hebt je verdiept in de sleaze and dirt over Meghan Markle.”

Tina Nijkamp: “Ja, dat klopt, de halfbroer van Meghan heeft een interview gegeven aan een Engelse krant en die is niet te spreken over het feit dat hij en zijn zus niet zijn uitgenodigd bij het huwelijk. Ze waren er niet over te spreken en vielen Meghan helemaal af.”

Later in de uitzending wilde Daphne Bunskoek ook weten hoe het gaat met onze eigen royals. “Het Nederlands koningshuis, wat leeft daar zo deze week? Ik zag een Quote.”

Vervolgens bewees Tina Nijkamp dat ze de koninklijke familiebanden goed heeft bestudeerd. “Ja, dat klopt, die is uitgekomen, daar staat een heel artikel in over prins Bernhard, dat is de jongere broer van prins Maurits en prins Maurits is deze week 50 jaar geworden. Prins Maurits is de neef van Willem-Alexander en hij is de eerste prins die is getrouwd. Volgende maand is hij twintig jaar getrouwd met prinses Marilène.”

Foto: RTL 5 Uur Live

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen