RTL gaat wat doen met kritiek op RTL Boulevard

RTL leek de afgelopen jaren, onder leiding van Erland Galjaard, doofstom voor de felle kritiek op met name zijn gezichtsbepalende programma’s. Het was bekend dat Galjaard een pesthekel had aan journalisten met een kritische mening, dus voor hun mening haalde hij zijn neus op. Het lijkt erop dat het nieuwe RTL Nederland, zoals het zich gisteren presenteerde, zich iets meer gaat aantrekken van de mening van de kijker. Meer dan ooit wil RTL de kijker namelijk centraal stellen.

Het AD wil dan ook wel eens van Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, weten wat hij gaat doen met de felle kritiek op RTL Boulevard (het programma zou één grote egoparade zijn). De krant: “Wat doen jullie met de veel geuite kritiek dat bijvoorbeeld titels als RTL Boulevard te veel doen aan zelfpromotie met steeds dezelfde gezichten?

Sven Sauvé daarop: “Wij moeten vaker blij zijn met kritiek. Daar wil ik wat van leren, het houdt ons een spiegel voor. En daar gaan we ook echt wat mee doen.

Een eerste stap in het serieus luisteren naar kritiek lijkt RTL te hebben gemaakt met het ontslaan van Humberto Tan. Hij wordt dit najaar opgevolgd door Twan Huys. Ik vind dat wij al zeer journalistiek bezig zijn, maar er mag soms wel meer urgentie en dwingendheid vanuit gaan.

RTL ligt inmiddels niet meer alleen onder vuur van critici, maar ook van John de Mol. Hij lijkt op weg om de ene na de andere ster weg te halen bij RTL.

Is Sauvé bang voor De Mol? “Niet. De concurrentie ligt namelijk niet in het Nederlandse landschap. Dat de heren van VI vertrekken is spijtig, maar daar zullen we op termijn niet het meeste last van hebben. De oorlog die we voeren is tegen giganten als Google en YouTube en daar gaan we hard mee aan de slag.

Het AD-interview met Sven Sauvé kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL reorganiseert en sluit gedwongen ontslagen niet uit (donderdag)
RTL XL en Videoland gaan op in één videoplatform (donderdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen