‘Peter R. vindt zichzelf deskundiger dan zijn gasten’

Het verbaast Marcel van Roosmalen dat Peter R. de Vries überhaupt nog gasten uitnodigt in zijn donderdagse SBS 6-talkshow De Raadkamer. Hij vindt zichzelf immers deskundiger dan wie dan ook. Dat heeft de columnist gezegd in een bijdrage op NPO Radio 1. Sinds het ego van De Vries niet door het detectiepoortje van De Bunker paste, zoals De Speld grapte, is voor Van Roosmalen de Peter R.-emmer even vol. De columnist keek naar De Raadkamer en zag ook daar al zijn enorme ego.

De Vries hoort vooral zichzelf graag praten, aldus Van Roosmalen. “De Raadkamer is het enige programma waarbij de presentator zichzelf deskundiger vindt dan zijn gasten. De vraag is niet wie er door Peter R. de Vries wordt uitgenodigd, maar eerder waarom Peter R. de Vries nog gasten uitnodigt.”

Eigenlijk zou De Vries alleen aan die talkshowtafel moeten gaan zitten, grapt hij. “Ik denk dat het een droom van Peter R. de Vries is om Peter R. de Vries live te interviewen en om dat gesprek daarna na te beschouwen met Peter R. de Vries, die dan zal concluderen dat Peter R. de Vries weer zinnige dingen heeft gezegd.”

Verder verwijt hij De Vries ook – net zoals Sven Kockelmann tot grote woede van De Vries deed in een interview in Oog in Oog – dat hij zich vooral op huis-tuin-en-keuken-criminaliteit richt, zoals in Internetpesters Aangepakt.

Van Roosmalen: “Dan eindigde hij bij een kruimeldief op de bank, die hij dan iets toevoegde als: ‘Je bent er gloeiend bij mannetje.’ En dan kende hij geen genade. Tegenover de kleine crimineel is Peter R. de Vries op zijn best. Dan komt zijn grootsheid het beste tot uiting.”

De columnist legt zich erbij neer dat De Vries waarschijnlijk altijd in beeld zal blijven als deskundige. “Peter R. de Vries is die lelijke plant in de huiskamer die we maar water blijven geven.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen