Peter Paul Muller in nieuwe NPO 2-thriller MORTEN

Peter Paul Muller, bij het grote publiek bekend als Martin Morero uit Gooische Vrouwen, heeft de hoofdrol gescoord in een nieuwe politieke thriller van NPO 2: MORTEN. De eerste aflevering is in 2019 op tv. Dat heeft Avrotros laten weten. De serie, waarvan de opnames in volle gang zijn, vertelt het verhaal van Morten Mathijsen, een politicus met ambitie, vele talenten en een verleden dat zijn reputatie kan schaden. Deze politicus wordt dus gespeeld door de 52-jarige Peter Paul Muller.

Morten is een man die voor zijn vak geboren lijkt, op weg naar een stralende toekomst als minister-president. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, doet het verrassend goed in de peilingen en de media en zijn collega’s volgen hem op de voet met een frons en een glimlach. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden.

Morten wordt achtervolgd door iemand die meer van hem weet en hem bedreigt. Met een briljante spindoctor aan zijn zijde doet Morten er alles aan om het onheil af te wenden. Zijn gezinsleven en het landsbelang staan op het spel. Morten moet zijn ware gezicht laten zien.

De achtdelige dramaserie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Anna Levander, pseudoniem van Nieuwsuur-journalist Dominique van der Heyde en schrijfster Annet de Jong.

Jean van de Velde en Barbara Jurgens hebben de verhalen bewerkt tot een achtdelige serie die Van de Velde ook regisseert. De productie is in handen van PVFiction.

Foto: Avrotros, Ivo Geskes

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen