Peter de Bie wilde Eric van Stade keihard terugpakken

AVROTROS-baas Eric van Stade heeft de verhuizing van de Nieuwsshow naar Omroep MAX zelf uitgelokt door te gaan vloeken en tieren tegen Peter de Bie. Dat onthult hij in de VARAgids. De Bie kan de berichten over de slechte werksfeer bij AVROTROS alleen maar bevestigen. Hij stond op het punt met pensioen te gaan, toen de redactie van de Nieuwsshow hem vroeg met Van Stade te spreken over zijn opvolger: Jan Mom. Niemand van het Nieuwsshow-team wilde namelijk met hem werken.

Hij ging op het verzoek van zijn redactie in en besloot Van Stade op te zoeken. “En daar kwam een knallende ruzie van. Het liep zo uit de hand dat Eric van Stade, de directeur van AVRTOTROS, stond te gillen en te schreeuwen: waar ik me mee bemóeide! Toen ik eenmaal buiten stond dacht ik: ‘Hallo, dit hoef ik me niet te laten zeggen, ik kan óók wat!’

De Bie vond het tijd voor payback time. Tóen ontstonden de gesprekken met Omroep MAX, die de show nu uitzendt als Nieuwsweekend. Anders was De Bie gewoon met pensioen gegaan. “Als die man zich normaal had gedragen, was ik ook zeker ­vertrokken.

Schreeuwlelijk Van Stade maakte De Bie strijdlustig. “Ik dacht: als jij denkt dat je dit kan maken, dan vergis je je. Op dat moment had ik trouwens geen enkele hoop dat wij uiteindelijk aan het langste eind zouden trekken, maar ik wilde me ook niet in de zeik laten nemen.”

Het is droevig dat de sfeer bij AVROTROS nu zo slecht is, aldus De Bie. “Vanaf het moment van de fusie tussen de AVRO en de TROS was het heel onprettig werken. Permanent gelazer, vier jaar lang.

Bij MAX is het volgens hem veel beter. “Ineens merk je dat je weer in het sfeertje van vier jaar terug, het oude TROS-gevoel, terechtkomt.

Het VARAgids-interview met Peter de Bie kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Avrotros-baas Van Stade ontmaskerd als schreeuwlelijk (7 december 2017)
‘Sfeer bij Omroep MAX veel beter dan bij AVROTROS’ (gisteren)

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen