Persgroep bouwt met Endemol aan videoplatform

De Persgroep Nederland, het bedrijf achter AD, Volkskrant, Trouw en Parool, stapt volop in videocontent met EndemolShine als partner. De bedrijven gaan een langdurige samenwerking aan. Dat hebben ze zojuist laten weten. Naast nieuwe formats gaat Endemolshine ook meer dan 3.000 uur aan bestaande videocontent leveren aan de krantensites van de Persgroep. “De focus in de samenwerking komt te liggen op de domeinen reizen, eten & koken, comedy en entertainment.”

De Persgroep denkt met ‘bekende succestitels van EndemolShine’ een sterke troef in handen te hebben. En: “Op dit moment is de eerste productie, die is voortgevloeid uit deze samenwerking, al in ontwikkeling.”

Persgroep-baas Erik Roddenhof benadrukt dat videocontent steeds belangrijk wordt. “Om succesvol te kunnen concurreren met andere platformen is deze samenwerking met EndemolShine Nederland zeker belangrijk. Zij hebben veel expertise op het gebied van videocontent, wij veel op videodistributie. Een fraaie combinatie dus. Ook vanuit adverteerders krijgen we steeds meer vraag naar premium branded content, hierbij is samen vaak optrekken ook effectief.”

EndemolShine-baas Boudewijn Beusmans is ‘heel blij met deze samenwerking’. “Het partnership met De Persgroep Nederland past uitstekend bij onze strategie om gezamenlijk met partners nieuwe premium content te ontwikkelen voor online platformen en tegelijkertijd kunnen wij uit ons omvangrijke archief een breed en divers aanbod van bestaande titels aanleveren.

Traditioneel gezien levert EndemolShine vooral content aan lineaire tv-zenders. SBS zendt tegenwoordig vooral content uit van eigenaar John de Mol en RTL maakte vorige week bekend meer zelf te willen gaan produceren.

EndemolShine is het productiehuis achter bekende titels als GTST, Miljoenenjacht, Hunted, All You Need Is Love, The Wall en MasterChef.

Foto: Persgroep

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen