Omroep MAX met soort De wereld volgens 80-jarigen

Bejaarden zijn hot op tv: van KRO-NCRV tot RTL 4 en SBS 6, allemaal brengen ze ineens tv-shows met stokoude mensen. Binnenkort verrimpelt het tv-landschap nog een stukje verder, want Omroep MAX komt met een programma dat een beetje lijkt op de SBS 6-show De wereld volgens 80-jarigen. Waar bejaarden in dat programma samenleven met vier hippe jongeren, gaat MAX nog een stukje verder: die sluit ze op met een hele groep kleuters. Dat moet de levenslust van de bejaarden vergroten.

Het gaat om het format Old People’s Home for 4 Year Olds van het Britse Channel 4. Hierin wordt een ruimte van een verzorgingstehuis tijdelijk ingericht als kleuterschool. Zes weken lang vindt er intereactie plaats tussen kinderen en bejaarden.

Het Britse origineel heeft volgens MAX bewezen dat de senioren enorm opknappen van ballonnen blazen, dansen en knutselen. “Het leven van mensen die eerst een beetje sip voor zich uitkijken, gaat er echt op vooruit“, vertelt Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Het levert prachtige televisie op, maar het is ook een echt interessant wetenschappelijk project dat aan het denken zet.’’

Foto: Channel 4

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen