NRC vindt degradatie Oranjevrouwen naar SBS 9 bizar

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad vindt het onbegrijpelijk dat Talpa TV (voorheen SBS) er dinsdagavond voor koos om de Oranjeleeuwinnen tijdelijk te degraderen naar SBS 9, omdat Veronica de voorkeur gaf aan een Champions League-wedstrijd met buitenlandse clubs. Dat laat hij weten in de krant. Het is krankzinnig dat een nationale trots wordt weggestopt in de krochten van de afstandsbediening, vindt Fortuin. Helemaal omdat ze fier aan kop staan in hun poule.

Kennelijk weet de SBS-groep de Oranjedames niet op waarde te schatten, aldus Fortuin. “Inmiddels staat Nederland ruim aan kop in zijn (haar!) kwalificatiepoule, het eerste tegendoelpunt moet nog gemaakt worden. Dat zijn geen cijfers voor het tweede televisieplan.

Je zou verwachten dat SBS de Oranjedames tijdelijk promoveert naar SBS 6, of eventueel verhuist naar Net5, maar SBS 9… “Als de televisiewereld een sportpark was, dan was SBS 9 een vergeten bijveld waar het gras maar eenmaal per maand wordt gemaaid, waar scheuren in de netten zitten en waar je zelf een pot verf en een kwast mee moet nemen om de lijnen te verven.

Eén ding is zeker: de tv-rechten van de wedstrijden met de Oranjedames lijken geen trots eigenaar te hebben. “Kennelijk waren de voetbalsters ook te min voor familiezender SBS6 en vrouwenzender Net5.”

We weten van het mannenvoetbal hoe broos succes kan zijn: we moeten ervan genieten nu het kan. De oranjevrouwen zijn veel te goed voor een achterafzender.

De Fortuin-column ‘Oranjevrouwen veel te goed voor een achterafzender’ kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook:
Talpa TV degradeert Oranjedames naar SBS 9 (maandag)
Oranjeleeuwinnen bezorgen SBS 9 een all-time high (woensdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen