NRC-baas walgt van gewone mensen op DWDD-slot

NRC-baas Peter Vandermeersch schrok zich dinsdagavond wild toen hij om zeven uur afstemde op NPO 1. Niet Matthijs van Nieuwkerk en zijn linkse vrienden die moord en brand schreeuwen om indianenfeestjes en Belgenmoppen, maar de gezellige oom en tante van Tijd voor MAX heetten hem welkom. En daar zit de elitaire NRC natuurlijk niet op te wachten. “Dan heb je als NPO 1 jarenlang iets opgebouwd met DWDD. En dan doe je dit. Soms begrijp ik de publieke omroep niet zo erg goed.

Gevraagd naar wat hij met ‘iets’ bedoelt, zwijgt Vandermeersch. Mogelijk doelt hij op het enorme pensioenpotje dat NPO 1 heeft opgebouwd voor Van Nieuwkerk. Dat is iets waar MAX-sterren Martine van Os en Sybrand Niessen alleen maar van kunnen dromen als hun pensioen over een paar jaar in gaat.

Jan de Hoop, de nieuwslezer van RTL Ontbijtnieuws, vindt Vandermeersch een beetje uit de hoogte doen. “Te weinig grachtengordel?“, twittert hij naar hem.

De Hoop: “Ik vind Tijd voor MAX een verademing. Even geen grachtengordel-geneuzel, maar wel gasten die mogen uitpraten. Sommige leden van het DWDD-behang reageren zuur. Maar die zijn naar mijn mening de verbinding met de kijker kwijt!

Omroep MAX-baas Jan Slagter is al helemaal over de zeik. “Wat een arrogante opmerking van Peter Vandermeersch. Het spijt me dat je nu maanden niet meer te zien zal zijn op tv. Wij zullen je niet vragen. Lummel“, schreeuwt hij.

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem vindt de tweet van Slagter weer een beetje overtrokken. “Wat is dit, Heel Holland Scheldt? Denk om je bloeddruk Jan.

De lezers van het AD zitten overigens in het MAX-kamp. De krant vraagt zijn lezers wat zij ervan vinden dat Tijd voor MAX de komende vier weken op het DWDD-slot zit. ‘Een verademing, laat Matthijs van Nieuwkerk lekker thuisblijven’, antwoordt tot nu toe 63 procent van de bijna 22.000 stemmers.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen