NPO-Shula vindt vertrek Art, Twan en Gerard pijnlijk

NPO-bazin Shula Rijxman vindt het best pijnlijk dat Art Rooijakkers, Twan Huys, Gerard Ekdom en nu ook BNNVARA-chef Marc Adriani zijn weggekocht door de commerciëlen. Dat laat ze weten in een opiniestuk in het AD. “Als een collega onze publieke omroep verlaat, doet dat even pijn. Maar het maakt ook trots: blijkbaar is dit de prijs van succes. Art, Twan, Gerard, nu Marc. Allemaal talent dat bij de publieke omroep kon groeien en bloeien en nu, op hun hoogtepunt, wordt weggekocht.”

Met diepe zakken als die van John de Mol valt nou eenmaal niet te concurrerne, zegt de vrouw die veruit het grootste mediabudget van ons land ter beschikking heeft. “We willen en kunnen niet concurreren met de bedragen die de commerciëlen betalen.”

Dat de NPO nu wordt leeg getrokken kun je ook zien als compliment, zegt Rijxman. “De eredivisie van tv en radio wordt toch écht door de teams van de publieken gedomineerd.”

Rijxman wijst op succestitels als De Luizenmoeder, Mindf*ck, Zondag met Lubach en Wie is de Mol. “Het gaat, kortom, goed. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dat zo blijft“, zegt ze, waarna een klaagzang over de aanstaande bezuinigingen volgt.

Haar volledige opiniestuk leest u in het AD.

Foto NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen