‘NOS haalt Oranje binnen; troeft RTL en SBS af’

Het megabod dat de NOS heeft gedaan van 900.000 euro per wedstrijd op de kwalificatieduels van het Nederlands herenvoetbalelftal is geaccepteerd door de UEFA. Dat melden bronnen vandaag aan De Telegraaf. Afhankelijk van het aantal te spelen wedstrijden jast de NOS er op deze manier tot 2022 zo’n 20 miljoen aan belastingeuro’s doorheen. Geld dat ook in journalistiek gestopt had kunnen worden. Waar het voetbal en de bijbehorende reclame te zien zijn maakt immers geen fluit uit.

Het is geen geheim dat RTL en SBS deze rechten ook graag had willen hebben, maar zij het zich niet kunnen veroorloven om meer te bieden dan de NOS. Het voetbal was al nooit terug te verdienen, maar tegenwoordig is het al helemaal lastig.

Naast de 900.000 euro per wedstrijd komen immers ook nog de productiekosten, benadrukt De Telegraaf. En deskundigen stellen in de krant dat daar maximaal 400.000 euro aan reclame-inkomsten tegenover staat.

De NOS heeft Oranje binnengehaald tot 2022. Een woordvoerder van de omroep bevestigt noch ontkent de eventuele deal in De Telegraaf, ’want er zijn nog pakketten op de markt’. De UEFA laat volgens de krant niets los.

Meer dan ooit worden er vraagtekens geplaatst bij het spenderen van miljoenen euro’s aan sportrechten door de NOS, meent de krant. “De spenderingsdrift van de NOS wordt in de top van de publieke omroep als misplaatst beschouwd nu men daar juist naarstig op zoek is naar mogelijkheden om fors te bezuinigen.

Het Telegraaf-artikel ‘NOS ’smijt’ met geld voor voetbalrechten – Opgetrokken wenkbrauwen na investering van 20 miljoen’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Fons vindt dat NPO biedingsstrijd Oranje moet staken (eind januari)

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen