NOS gaat inhuldiging Willem-Alexander heruitzenden

De NOS kruipt op en rond Koningsdag weer even flink in de achterbips van Willem-Alexander. Niet alleen gaat Dionne Stax op de feestdag zelf (27 april) urenlang bekijken hoe de koning staat te koekhappen, maar ook in de dagen erna wordt hij geknuffeld door de nieuwsomroep. De NOS heeft op maandag 30 april zelfs het DWDD-slot geclaimd om zijn inhuldiging opnieuw uit te zenden. “Toen achttien uur live-tv, voor het eerst in Full HD, nu samengebald in een klein uur.

En dan heeft de NOS ook nog prime time zendtijd aangevraagd voor zondag 29 april. Direct na Studio Sport Eredivisie komt de omroep dan met NOS 5 Jaar Koning Willem-Alexander.

In dit programma blikt Dionne Stax terug op de grote en kleine gebeurtenissen op de dag dat Willem-Alexander werd ingehuldigd. Zij doet dat met mensen die toen een bijzondere functie hadden, zoals astronaut André Kuipers, wetenschapper Robbert Dijkgraaf en dressuuramazone Ankie van Grunsven.

Ook dj Armin van Buuren en de schipper van de boot die met de kersverse koning en zijn gezin over het IJ voer komen aan het woord, net als NOS-sterren Astrid Kersseboom en Kysia Hekster, die er namens de omroep bij waren.

En omdat vijf jaar geldt als een houten jubileum, is te zien hoe de Hilversumse kunstenaar Diederick Kraaijeveld een houten kunstwerk maakt met de inhuldiging als inspiratiebron“, aldus de omroep, die niets uit de doeken doet over wat dit allemaal moet kosten.

Het Koningsdag-verslag is op 27 april urenlang te zien, NOS 5 jaar koning Willem-Alexander volgt op zondag 29 april tussen 21.00 en 22.00 uur en de herhaling van de inhuldiging op maandag 30 april om 19.00 uur. Alle uitzendingen zijn op NPO 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen