Noord-Korea deed voorstel aan Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink is door Noord-Korea gepolst of hij niet te porren is voor Onze Man In Teheran-achtige serie in het communistische land. Dat vertelt de VPRO-ster, die vanavond het tweede seizoen van zijn Iran-reeks in première ziet gaan op NPO 2, in Het Parool. Het gebeurde een paar jaar toen Erdbrink in Arnhem een praatje hield over het programma. Na afloop stapte een man op hem af die zichzelf introduceerde als een vertegenwoordiger van Noord-Korea, vertelt hij in de krant. 

Deze mysterieuze man complimenteerde Erdbrink met de serie en vroeg hem of hij ook zo’n soort documentairereeks wilde maken over Noord-Korea. Daarna heeft Erdbrink nooit meer iets van die man gehoord.

Erdbrink zou er sowieso niet voor te porren zijn geweest. “Het zou geen goede serie worden. Ik woon niet in Noord-Korea, weet niets van de cultuur en spreek de taal niet. Dan kun je alleen een heel oppervlakkig beeld van een land schetsen.

Toch wil zijn vrouw, een bekende Iraanse fotografe, wel eens iets anders dan wonen in Iran. Toch maar even met Noord-Korea bellen dan? “Haha, dan moet ik daar eerst jaren wonen. Anders zou ik me een nepperd voelen.

Het Parool-interview met Thomas Erdbrink kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen