Na Penoza en Vlucht HS13 nu remake Sé Quién Eres

Na Penoza en Vlucht HS13 komt de KRO-NCRV wederom met een spannende dramaserie op de zondagavond van NPO 3. Het gaat om een remake van de Spaanse serie Sé Quién Eres, bij ons vanaf eind augustus te zien als Ik Weet Wie Je Bent. Dat heeft de omroep laten weten. De opnames van Ik Weet Wie Je Bent zijn deze maand gestart. De zestiendelige serie staat onder regie van Hanro Smitsman (die eerder Vlucht HS13 deed) en Thomas Korthals Altes (Petticoat).

De serie begint op een verlaten weg midden in het bos. Aan zijn gescheurde kleding en gezicht vol schrammen en bloed is te zien dat hij een ongeluk heeft gehad. Maar de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias (Daan Schuurmans) kan zich volstrekt niet meer herinneren wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen.

Daniel runt samen met zijn vriend en zakenpartner Gabor de Heerdt (Ali Ben Horsting) een prestigieus advocatenkantoor. Daarnaast is hij docent aan de faculteit Rechten van de universiteit.

Daniel is getrouwd met Alize Kasteel (Ariane Schluter), in het dagelijks leven rechter. Samen hebben ze twee kinderen: hun 19-jarige zoon Paul (Alex Hendrickx), die Daniel enorm bewondert, en hun gevoelige tienerdochter Juliette.

In het wrak van Daniels auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van zijn nichtje Anna van Leer (Gaite Jansen), die op die dezelfde nacht is verdwenen. Alles wijst naar Daniel als de belangrijkste verdachte in Anna’s verdwijning. Daniel moet een manier vinden om zijn onschuld te bewijzen, ook al weet hij zelf niet of hij nu schuldig is of niet.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “De KRO-NCRV heeft met spannende Nederlandse dramaseries als Penoza en Vlucht HS13 een stevige plek op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we dit najaar deze lijn door met onze nieuwe veelbelovende serie Ik weet wie je bent.

Chantal van der Horst van producent Column Film: “Na een fijne en succesvolle samenwerking met KRO-NCRV bij Vlucht HS13 mogen we nu opnieuw een ontzettend spannende serie maken. Ik verheug mij enorm op het eindresultaat en heb het volste vertrouwen in Hanro Smitsman, Thomas Korthals Altes en onze fantastische cast.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen