Michiel Huisman in de LINDA ‘mediaflop van de week’

De LINDA. pakt deze maand uit met een vrij afstotend vraaggesprek tussen Kim van Kooten en Michiel Huisman. De twee raken er niet over uitgepraat hoe walgelijk ze interviews en journalisten vinden, dus interviewen ze elkaar maar. En wat zijn ze ongelooflijk kunstzinnig: Van Kooten schrijft op hoe ze onderweg naar het interview stopt ‘om een foto te maken van het vuilniszakgrijze water, met de vaalblauwgrijze lucht erboven’, en hij poseert op een foto met zijn ietwat viezige voetzolen.

Sinds wanneer is Kim van Kooten een interviewer? “Michiel wilde dit zelf. Hij wilde per se door mij geïnterviewd worden. Door mij en niemand anders. Eat that, fuckers. Omdat interviews altijd zo vreselijk zijn. Omdat je jezelf er nooit in herkent. Ik kan dat begrijpen. Ik wil zelf namelijk ook nooit meer geïnterviewd worden. Het is de hel. Ik heb dingen meegemaakt, mensen, och och… Maar goed, het gaat nu over Michiel.

Het interview begint met geklaag over de journalistiek. Michiel: “Bij een geschreven ‘diepte-interview’ kom ik zelden over zoals ik ben. Ik wil overal eerlijk antwoord op geven, maar tegelijkertijd kan ik me zo vreselijk ergeren aan de gemakzucht van de vragensteller.

Michiel laat zich daarom interviewen door zijn goede vriendin Kim, laat de foto’s maken door zijn goede vriend Marc, zijn vrouw Irena doet de visagie en de stylist is ‘iemand die hij fijn vindt’. RTL Boulevard is er niets bij.

Regilio Tuur-syndroom

Het interview is van een enorm ons-kent-ons-gehalte. Michiel Huisman voelt zich dermate vrij dat hij zich er zelfs niet voor schroomt om te etaleren dat ook híj lijdt aan het Regilio Tuur-syndroom, een aandoening waarbij men na een verhuizing naar het buitenland ineens geen Nederlandse volzinnen meer kan uitspreken.

Als Michiel wordt gevraagd naar zijn verhuizing van New Orleans naar New York zegt hij: “Het was moeilijk om New Orleans te verlaten, want dat huis was echt ons huis. Er waren swamps en hurricanes en muggen en het huis stortte constant aan alle kanten in, maar het was wel… home, snap je?

Namedropping

Michiel is naar New York verhuisd, omdat daar ‘alles gebeurt’. “Je maakt makkelijker afspraken. Vorige week heb ik even koffiegedronken met Sofia Coppola

Daarna gaat hij nog even door met zijn namedropping. Hij vertelt over een feestje waar hij stond te praten met ‘een hele beroemde, hele machtige man van een heel beroemd en heel machtig bedrijf’. “En het was zo saai en ik had niks meer te zeggen en ik dacht: o mijn god, hoe kom ik weg uit dit gesprek, en toen kwam iemand me redden en dat was dan Daniel Craig. Toen was het ineens wel gezellig of zo.

Volkskrant

De Volkskrant las mee en kan niet anders dan Michiel Huisman uitroepen tot mediaflop van de week. “Het interviewen van internationaal succesvolle acteurs gaat vaak gepaard met allerlei idiote restricties en eisen die vooraf door hun agent zijn opgelegd. Dan is het extra onsympathiek om je alleen te laten interviewen door een collega met wie je in een gezellig, maar weinig diepgravend onderonsje gaat zitten afgeven op het geschreven interview.

Tip voor mensen die interview(er)s vreselijk vinden en zeggen dat ze nooit meer geïnterviewd willen worden: laat je nooit meer interviewen. Maar ook dat zal wel hartstikke moeilijk zijn.”

Het LINDA-gesprek tussen Kim en Michiel leest u hier via Blendle, de Volkskrant-rubriek Top & Flop hier.

Foto:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen