Martijn Krabbé lanceert bij Tan zijn zoontje Bickel

Zonder bekende vader zouden ze zijn weggehoond door de receptioniste van RTL, maar met bekende vader zijn ze ineens interessant genoeg voor de populaire vrijdaguitzending van RTL Late Night. Na René Froger was het gisteren de beurt aan Martijn Krabbé om zijn zoontje te pluggen bij Humberto Tan. Net als de Froger-zoon is ook Krabbé-telg Bickel kennelijk een muzikaal wonder. De 18-jarige, ietwat arrogante knul kwam vertellen dat hij Paradiso wil gaan platspelen.

Zijn vader heeft toevallig zijn eigen talentenjacht op tv, maar Bickel haalt zijn neus op voor The Voice Kids. Martijn: “Hij heeft het zelf nooit overwogen. The Voice gaat vooral over vocalisten en solisten en Bickel heeft een band. Dat is een ander verhaal. Het komt ook heel zelden voor dat je je eigen liedjes mag doen in The Voice. We hadden er het afgelopen seizoen toevallig één. Maar Bickel is een tekstschrijver en componist, dus dan zoek je andere wegen om een goed podium voor jezelf te vinden.”

Tekstschrijver en componist Bickel: “Nee, precies wat hij zei eigenlijk. Ik heb een heel antwoord voorbereid, maar als hij het wil vertellen…

Waarom wil Bickel net als zijn vader ook in de schijnwerpers staan? “Ik denk dat ik het altijd al heel erg leuk vond om een beetje in spotlights te staan. Als klein kind deed ik op school altijd mee aan voorstellingen en musicals. Ik zat in een koor. Mijn liefde voor muziek is denk ik ontstaan bij mijn moeder in de auto. Zij draaide altijd singer-songwriters zoals John Mayer en Jason Mraz.”

Ik heb er dus niets mee te maken!“, aldus Martijn. En wat hij van de muziek van zijn zoon vindt? “Ik vind de teksten werkelijk schitterend.”

Hoe komt het toch dat er opnieuw een creatief wonder opstaat in de Krabbé-dynasty? Martijn: “Ik ben heel ruimdenkend in het gebruik van allerlei recreatieve supplementen, dat vind ik allemaal prima, dus je creëert wel de omstandigheden to groom the rockstar. We hebben ook een mancave samen in Amsterdam, waar we alleen wonen.”

Kijk naar mijn broer, kunstschilder, zijn vader ook. Het zijn generaties achter elkaar die hetzelfde doen. Het is aan de ene kant logisch, maar aan de andere kant moet je ook talent en discipline hebben. Hij heeft dat en daar ben ik heel blij mee.

Het zit er gewoon in bij de Krabbé’s, aldus Martijn. “Je staat als baby ook al in de bladen.

En wat wil Bickel uiteindelijk bereiken? “De rest van mijn band heeft allemaal grote dromen. Die willen geloof ik in Ziggo Dome staan, maar ik zou het persoonlijk echt heel cool vinden om in Paradiso te staan. Ik vind dat zo’n knusse, kleine ruimte. Als je in zo’n grote arena staat heb je niet echt contact met de artiest.”

Na de commercial break kwam Humberto nog even terug op zijn gesprek met het zoontje van Krabbé: “We krijgen ontzettend veel berichten binnen dat het niet zou kunnen dat Bickel bier zou drinken. Op Wikipedia staat dat hij uit 2001 komt, maar hij is geboren in 2000 en is 18. Hij mag drinken en zijn vader zit ernaast.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen