Marianne vindt blijf-thuis-tip van Domien bespottelijk

Marianne Zwagerman, mediakenner en powervrouw, vindt de tip van Domien Verschuuren aan scholieren om vooral lekker thuis te blijven als je je even rot voelt door reacties op sociale media bespottelijk. Dat laat ze blijken in haar column bij BNR. Verschuuren was de reacties op Twitter zó zat dat hij zich vorige week donderdag en vrijdag ziek meldde bij NPO 3FM. En dat kan hij iedereen aanraden, zelfs scholieren die gewoon naar school moeten, gaf hij aan op de radio.

Wat een aanstelleritus, vindt niet alleen Jeroen Pauw, maar ook Marianne Zwagerman. Verschuuren lijdt gewoon aan een vorm van het Peter R. de Vries-syndroom, waarbij men graag belangrijk wordt gevonden, stelt ze.

Gebruikers van sociale media lijden daar in meer of mindere mate allemaal aan. Ze willen zich graag het centrum van de wereld voelen, zetten al hun foto’s op internet, maar kunnen vervolgens geen kritiek incasseren.

Zwagerman omschrijft het als volgt: “Ieder mens wil voor iemand belangrijk zijn. Sommige mensen willen voor iedereen belangrijk zijn. Een paar mensen willen gewoon belangrijk zijn.

De Vries hoort bij die laatste groep en die groep ‘groeit als een familie zwammen in een natte herfst’, aldus Zwagerman. “Belangrijk zijn voor je naasten is al lang niet meer genoeg. We veranderden in een milde versie van Peter R, met sociale media als onze zeepkist. ‘Hoor mij! Zie mij!’

En dat komt soms als een boemerang bij je terug, heeft ook Verschuuren ontdekt. Maar om je dan ziek te gaan melden gaat wel erg ver, vinden critici.

Voor scholieren die een Verschuuren-achtig dipje hebben, heeft Zwagerman een andere tip. “Ik heb nieuws voor die studenten: je hebt geen burnout, je hangt gewoon te​ ​veel op sociale media rond. Stop met swipen, snappen en liken, dan heb je weer tijd voor je studie. En bedenk voor wie je echt belangrijk wilt zijn.”

Voor Verschuuren moeten dat de nog overgebleven luisteraars van 3FM zijn, aldus Zwagerman. “Blijf niet in bed liggen omdat er mensen niet luisteren. Kom eruit voor de mensen die wel luisteren. Dat doen wij ook.”

De column ‘#WORDGEENPETER’ van Marianne Zwagerman kunt u lezen op de BNR-site.

Foto: NPO Radio 1

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen