Magere start voor Net5-programma Wietze de Jager

Het tv-programma Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel van Wietze de Jager is maandagavond van start gegaan met magere kijkcijfers op Net5. Er keken vanaf half tien 236.000 mensen naar de realityshow, goed voor een marktaandeel van 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voorafgaand aan De Jagers programma begon de nieuwe serie van MasterChef Nederland eveneens met voorzichtige cijfers. Daar keken 287.000 mensen (4,8 procent) naar.

Al met al was Net5 de achtste zender op prime time. Alleen RTL 5 en RTL 8 wisten nog minder kijkers te bekoren.

Overigens is Net5 niet ontevreden over de behaalde scores. Volgens een woordvoerster is er in de doelgroepen waar de zender op mikt prima gescoord.

Masterchef Nederland zette in de doelgroep 20 tot 54 jaar een marktaandeel van 6,9 procent neer, terwijl het gemiddelde van het vorige seizoen uitkwam op 5,9 procent. In de specifiekere doelgroep 20 tot 34 jaar werd zelfs 9,1 procent neergezet, aldus de zender.

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel scoorde in 20 tot 54 jaar een marktaandeel van 6,7 procent en in de specifiekere doelgroep 20 tot 34 jaar was dat 10,6 procent. “Beide programma’s scoorden ruim boven het zendergemiddelde.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen