KRO-NCRV zegt sorry voor datalek Boer Zoekt Vrouw

De KRO-NCRV is ‘enorm geschrokken’ van het lek dat is geconstateerd in de beveiliging in het aanmeldsysteem van de Boer Zoekt Vrouw-website. Dat laat de omroep zojuist weten in een persbericht. Showbizzsite Slebs.nl onthulde vanochtend dat iedereen dankzij een open directory gewoon kan rondstruinen in allerlei brieven en foto’s van mensen die zich hebben aangemeld bij de datingshow. Ook mensen die daar nu misschien liever niet meer mee willen worden geconfronteerd.

De omroep erkent dat dit deel van zijn website niet beveiligd was. “Hierdoor was een aantal brieven en foto’s openbaar. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren“, zegt een woordvoerder.

Inmiddels is het datalek gedicht. “Bij constatering is onmiddellijk actie ondernomen, het datalekprotocol in werking gesteld en het lek gedicht. Momenteel wordt uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke gegevens mogelijk openbaar toegankelijk zijn geweest.”

Wij betreuren het voorval ten zeerste en doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen. Aan alle betrokkenen biedt KRO-NCRV haar excuses aan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen