Koos houdt altijd rekening met aanslag op Songfestival

Koos van Plateringen, showkenner van Shownieuws, is niet verrast over het nieuws dat er aanslagen zijn verijdeld op het Eurovisie Songfestival van 2012 in Azerbeidzjan. Hij houdt altijd al rekening met terreur op het liedjesfestijn. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op SBS 6. Van Plateringen was er destijds ook bij. De hele Israëlische delegatie zou bijna zijn ontvoerd naar Iran. “We hebben het er destijds wel over gehad dat we vonden dat het extréém beveiligd was“, zo laat hij weten.

Het was niet normaal, aldus show-Koos. “Die hal lag op een soort schiereiland en er waren ook echt duikboten en zwaar bewapende mensen. Ik had het nog nooit zo heftig bewaakt gezien.”

Volgende maand vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Portugal en ook dan is er weer strenge beveiliging. Het kan eigenlijk altíjd gebeuren, weet Van Plateringen. “Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar eigenlijk overal waar ik kom waar veel mensen zijn, gaat het toch door je hoofd heen: het zou maar zo kunnen. Bij zo’n Songfestival ook.”

Toch gaat Van Plateringen er dit jaar weer gewoon heen. “We horen het onze expert ook al zeggen in de reportage dat het iets is wat echt heel erg goed beveiligd is. Ook die pleinen buiten worden helemaal afgeschermd. Je moet door detectiepoortjes heen.”

Foto: SBS Shownieuws

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen