Kees Tol: ‘Natuurlijk help ik SBS 6 uit de brand’

Kees Tol hoefde niet lang na te denken toen SBS 6 hem vorig jaar vroeg voor de presentatie van Van Onze Centen, ook al had hij zijn twijfels bij het programma. Dat vertelt de presentator in de Avrobode. Tol nam de presentatie over van André van der Toorn toen bij hem kanker werd geconstateerd. Hoewel Van der Toorn inmiddels schoon is verklaard, blijkt de presentator tot zijn eigen teleurstelling definitief ingeruild voor Tol. ‘Blijkbaar beviel het’, legt de Avrobode voor aan de Volendamse tv-ster.

Tol geeft aan dat het hem in eerste instantie vooral te doen was om het uit de brand helpen van zijn werkgever. “Toen André te horen kreeg dat hij ernstig ziek was en daardoor moest stoppen met werken, vroeg SBS 6 aan mij of ik Van onze centen wilde overnemen. Ik zei eerlijk: ‘Ik weet niet of het wel bij mij past, maar natuurlijk doe ik het; nood breekt wet.’”

De presentator heeft er geen spijt van dat hij ‘ja’ heeft gezegd tegen de primetimeshow. “Gaandeweg vond ik het hartstikke leuk. Hoe gekker de onderwerpen, hoe beter. Dus ik ben heel blij dat ik een tweede seizoen mocht maken.

Hij geniet niet alleen van het werken bij de televisie, maar ook van het bijbehorende salaris. “Als ik een nieuwe auto wil kopen, denk ik daar hooguit een dag over na en dan bestel ik hem een dag later.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen