‘John de Mol wil met Talpa naar het oude TROS-gevoel’

Nu RTL een nauwere samenwerking met John de Mol en zijn Talpa TV (voorheen SBS) naar verluidt heeft afgewezen, gaat de mediatycoon er alleen voor: hij wil een mega-mediabedrijf opbouwen en is nu de tv-zenders flink aan het optuigen. Zoon Johnny de Mol is al binnen, de mannen van Voetbal Inside volgen en er is wellicht nog meer op komst. “Voor De Mol lijkt de oude TROS het ideaalbeeld“, vertelt ‘een bron dicht bij de mediamagnaat’ in gesprek met De Telegraaf.

RTL ontpopte zich de afgelopen jaren tot een vrij links bolwerk; zo hekelde Johan Derksen van Voetbal Inside dat de zendergroep zo fanatiek vooropliep in de pietdiscussie. John de Mol wil volgens deze bron meer de gewone man en vrouw aanspreken.

De bron van De Telegraaf: “Hij wil met Talpa de grootste familie van Nederland worden en daar mag best een conservatief-liberaal tintje aan zitten. Noem een uitgesproken nieuwsmagazine als TROS Aktua met Wibo van de Linde, dat bestaat nu niet meer. Daar is ruimte voor.

De krant belt ook met de inmiddels 79-jarige Wibo van der Linde zelf en hij denkt vooral dat het tijd wordt dat er weer eens wat gebéurt op televisie. “Talkshows vind ik vaak ronduit saai. Pauw had deze week drie adoptiekinderen te gast. Het was vast een belangrijk gesprek, maar wel dertien in een dozijn.

Het Telegraaf-artikel ‘John de Mol snakt naar kijkers’, met daarin ook de mening van onder meer Fons van Westerloo, kunt u lezen via Blendle.

Foto: Beeld en Geluid

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen