‘John de Mol omringt zich met een leger jaknikkers’

Erik de Zwart stelt dat mediatycoon John de Mol zich overal laat omringen door een ‘leger jaknikkers’. Dat zegt de radiomaker in gesprek met het AD. De Zwart heeft in zijn mediacarrière meerdere keren samengewerkt met De Mol, maar werd iedere keer weer gek van zijn betweterigheid. “De Mol is best geniaal in wat hij doet, maar het is een vreselijke betweter. Ik heb het nooit begrepen: je vraagt iemand om voor je te komen werken omdat je weet dat hij of zij wat kan. Toch?

Uiteindelijk denkt De Mol het tóch altijd beter te weten, zegt De Zwart. “Dat ik drie keer met hem werkte (voor de Tros, voor het toenmalige Talpa Radio International en voor de Sky Radio-Groep) zegt wat over zijn overtuigingskracht. En eerlijk, hij betaalt veel geld.”

Uiteindelijk vertrok De Zwart toch steeds. “Ik nam telkens afscheid, omdat ik het niet meer met hem trok. Dat altijd ‘full in control’ zijn, is zijn achilleshiel.”

Nu met zijn Talpa TV en SBS 6 omringt hij zich weer met een leger jaknikkers. Als het fout gaat, is er niemand om hem te waarschuwen.”

Het AD-interview met Erik de Zwart kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio Veronica

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen