Johan Derksen ziet WK-editie VI niet zitten

Johan Derksen is geen voorstander van het idee om in de zomer, vlak voor hun transfer naar Veronica, nog een dagelijkse WK-editie van Voetbal Inside te maken voor RTL. Dat heeft hij vrijdag gezegd in de voetbaltalkshow. RTL ziet zo’n WK-editie wel zitten, ondanks dat Oranje dit jaar helemaal niet meedoet. “Ik zou het op prijs stellen als RTL het volle verstand zou hervinden. Ze willen ons vijf weken in een hotel zetten voor een dagelijks programma“, verklapt de voetbalkenner.

Alleen dat is al een slecht idee, aldus Derksen. “Als wij vijf dagen in een hotel zitten met elkaar hebben we ruzie, dus laat staan vijf weken. 

Zijn grootste kritiekpunt is echter dat het voor Nederland geen interessant WK is. “Als je een dagprogramma moet maken over Oranje en elke dag over Oranje moet lullen, dat is heel erg moeilijk. Nu heb je een WK waar Oranje niet eens bij is. Als Marokko eruit is, waar nog Nederlandse jongens in spelen, en België eruit is, waar we nog iets mee hebben, dan valt er niets meer te bepraten.

Waar moet je het dan in godsnaam nog over hebben, aldus Derksen. “Dan moet we zijwegen bewandelen en gaan we mensen beledigen. Dan heeft RTL elke dag een advocaat over de vloer. Je kunt toch niet zomaar een programma van anderhalf uur vollullen voor het vaderland weg? Wij zouden het kunnen, maar dit is onverantwoord.”

RTL zou het programma graag in de periode voorafgaand aan Twan Huys‘ debuut bij RTL Late Night uitzenden. “Ik vraag me af of er überhaupt iemand wil komen bij Twan Huys. Misschien Willem Holleeder, maar die kan niet meer.”

Ik heb er geen zin in, nee. Ik heb geen zin in iets waar helemaal geen licht aan de horizon is. Maar ik snap het probleem van RTL wel: ze hebben niemand. Dus die klootzakken van VI moeten het maar doen.

Het zou heel dom zijn als RTL dat doet, want het kan nooit een leuk programma worden, want dan zit je anderhalf uur over niets te praten.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen