Jan Roos weleens op pad met homo: ‘Gerard Joling’

Jan Roos, voormalig verslaggever van Omroep PowNed en mislukt politicus, vindt zijn homovijandige imago onbegrijpelijk. Sterker nog: hij gaat wel eens met een homo op stap, namelijk Gerard Joling. Dat zegt hij in gesprek met De Gaykrant. Roos vindt er helemaal niets raars aan om met een homo op stap te gaan. “Ja, natuurlijk. Met Gerard Joling bijvoorbeeld. Die komt weleens bij mij in het dorp. Dan drinken we een biertje samen. Dat zijn de leukste avonden“, zo laat hij weten.

De columnist woont tegenwoordig in Bergen. “Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik vaak naar de Reguliersdwarsstraat. Omdat het er zo gezellig was.

Wel vindt Roos dat je gewoon grappen over homo’s moet kunnen maken, zoals René van der Gijp dat bijvoorbeeld regelmatig doet. Er worden ook wel eens grappen over hemzelf gemaakt, aldus Roos. “Bijna altijd vind ik die grappen leuk, maar soms voel ik mij ook weleens beledigd.”

Dat is dan mijn eigen probleem. Dan hoef je niet gelijk de slachtofferkaart te trekken, hopend op een plaatsje aan tafel bij een of ander VARA-programma.”

Een groot interview met Roos en zijn standpunten over homoseksualiteit kunt u lezen op de site van de Gaykrant.

Foto: BNNVARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen