Jamai niet gevraagd voor Eurovisie Songfestival

Jamai Loman is nog nooit gevraagd om namens Nederland op treden op het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde hij donderdagavond in Pauw, waar hij was uitgenodigd om samen met Romy Monteiro over het liedjesfestijn te praten. Monteiro vertelde vlak daarvoor nog dat er elk jaar vele artiesten worden gepolst. “Ik denk dat elk jaar heel veel zangers en zangeressen gepeild worden, maar ik ben nog nooit gevraagd. Ik ben wel gepeild of ik het leuk zou vinden, ja. Toen zei ik natuurlijk ja“, zei ze.

Hoort Loman ook bij al die zangers en zangeressen die gevraagd worden? “Absoluut niet, nee. Ik weet niet of ik het zou willen, nee. Dat is toch wel een pittig podium“, zei hij.

Monteiro vindt het niet gek dat ze nog nooit definitief gevraagd is. “Ik zing natuurlijk ook nog maar pas vier jaar.

Ze zou het wel wíllen. “Ze verwachten dit jaar 200 miljoen kijkers. Het lijkt me zo’n eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Het lijkt me doodeng en ik weet helemaal niet of ik het zou kunnen, maar het lijkt me echt een enorme eer.

Overigens denken zowel Loman als Monteiro dat het liedje van de mevrouw uit Israël (zie foto boven en clip hier) dit jaar gaat winnen. Jeroen Pauw: “Zij lijkt een heel klein beetje op Sharon Dijksma, vind ik. Dat bedoel ik sympathiek! Dat bedoel ik in alle liefheid en aardigheid.

Foto: Pauw

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen