Homohaters vallen weduwnaar Jos Brink lastig in West

Acteur Frank Sanders (71), weduwnaar van tv-legende en homo-icoon Jos Brink, is lastiggevallen door homohaters in Amsterdam-West, een stadswijk waar veel multiculturele groepen wonen die de westerse waarden niet onderschrijven. Dat vertelt hij vandaag in een groot interview met pagina Privé. Brink en Sanders waren in de jaren zeventig hét homopaar die voor vele homo’s in het land een voorbeeld waren. Pas nu krijgt Sanders voor het eerst te maken met verbaal anti-homogeweld.

Mede door immigratie staat het homovriendelijke klimaat van Amsterdam behoorlijk onder druk en daar krijgt nu ook Sanders mee te maken. “Nu, op mijn eenenzeventigste nota bene, heb ik ook voor het eerst van mijn leven met homohaters te maken gekregen. Ik wist niet wat me overkwam.

Sanders liep met een vriend door Amsterdam-West en omdat hij slecht ter been is, gaf hij hem een arm ter ondersteuning. “En ineens brak het los. Daar stond zo’n groepje dat keihard, een aantal keren, ’vuile homo’s, vieze flikkers’ begon te roepen.

Pas aangekomen in de auto werd Sanders woest. “Wie zijn dat soort jongens, om mij zo’n onveilig gevoel te geven? Ik startte de motor en was in staat geweest om ze op hun scootertjes omver te rijden. Ik schrok van mezelf, zo’n ervaring haalt het slechtste in me naar boven!

Het Telegraaf-interview met Frank Sanders kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO De Kist

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen