‘Grote onrust op salesafdeling van RTL’

RTL kwam gisteren met de verrassende mededeling dat financieel directeur Vivienne de Leeuw per direct vertrekt vanwege ‘een verschil van mening dat is ontstaan over de nieuwe organisatiestructuur die voortvloeit uit de strategische koers die RTL gaat varen’. Volgens De Telegraaf is dit onderdeel van een groot gevoel van onrust op de salesafdeling bij RTL, omdat de RTL-zenders nu wel in een heel rap tempo kijkers verliezen en de adverteerders daar niet blij mee zijn.

RTL heeft sowieso al last van een teruglopende advertentiemarkt; vorig jaar noteerde het bedrijf een winstdaling van negen procent. “Voor dit jaar wordt meer schade verwacht, mede omdat het marktaandeel van de zendergroep in de eerste maanden een onverwacht harde klap heeft gekregen“, schrijft De Telegraaf vandaag.

Het tv-landschap verandert ontzettend hard, ook nu John de Mol er ineens alles aan doet om van SBS (tegenwoordig Talpa TV) een groot succes te maken. Dat baart RTL zorgen, omdat De Mol ook dé man is achter grote RTL-shows als The Voice of Holland.

Een lichtpuntje is Videoland, dat zijn abonneebestand ziet uitdijen. De Telegraaf: “Niettemin is het al maanden onrustig op met name RTL’s salesafdeling, waar spotverkopers hun beloftes aan adverteerders niet kunnen waarmaken door de teleurstellende kijkcijfers.

Het Telegraaf-artikel ‘RTL verliest ook financieel directeur’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen