Fedja van Huêt weigert Wie is de Mol en vragen over Job

Acteur Fedja van Huêt komt dit weekend in het AD niet bepaald uit de hoek als de gezelligste man van Nederland. Hij laat een vrij zuur geluid horen en wordt zelfs boos als het gaat over de vermeende castingviezerik Job Gosschalk. Dat is te lezen in de kiosk. Eerst begint Van Huêt al te briesen dat hij nooit mee zou doen aan oppervlakkig tv-amusement. “Wie is de Mol heb ik nee tegen gezegd. Ook tegen Expeditie Robinson. Ik hou niet van spelletjes. En niet van die hypes op Twitter eromheen.

De acteur wálgt van Twitter. “Ik ben niet van de social media. Als een jonge actrice op de set continu aan het ‘posten’ is, denk ik: ga je tekst goed leren.”

Als de interviewer het over Job Gosschalk wil hebben, ontploft hij. “Waarom zit ik opeens over Job Gosschalk te praten; heb ik helemaal geen zin in. Ik heb er gewoon niks over te zeggen, klaar.”

De AD-interviewer: “Maar je hébt er net van alles over gezegd.

‘Felle ogen, armen op tafel’: “Als je het zo wilt spelen, loop ik nu naar buiten en wil ik geen interview meer.”

Gevraagd naar waarom hij zo boos wordt, zegt Van Huêt: “Nu niet de onschuldige journalist uithangen. Je hebt van tevoren toch uitgedacht wat je gaat vragen? En jezus, waar hebben we het over? Oud nieuws.”

Hoe het interview verder afloopt en wat Van Huêt wél heeft gezegd over Gosschalk, kunt u lezen in het AD of via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen