Dries Roelvink blij met vaste rol op NPO Radio 1

Dries Roelvink vindt het heel erg leuk dat hij een van de vaste stemmen van NPO Radio 1 is geworden. Hij doet zijn radiorubriek in het ochtendprogramma van Sven Kockelmann met plezier. Dat laat hij weten in De Telegraaf. Roelvink geeft elke werkdag zijn visie op actualiteiten in de show van Kockelmann. Hij weet immers van veel zaken. “Ik maak veel kilometers en onderweg luister ik bijna altijd naar Radio 1. En in Met Het Oog op Morgen praten ze je in een uur bij.

Nu hoort hij zélf bij Radio 1. “Ze wilden aanvankelijk een pooltje van drie sidekicks, om en om en om. Maar presentator Sven Kockelmann was vanaf de eerste uitzending op 2 januari zo enthousiast over me dat het bij mij bleef.

Elke dag wil Kockelmann weten wat Roelvink ergens van vindt. “Ik hoor het onderwerp pas anderhalf uur voor de uitzending. Ga ik me snel inlezen en nadenken. Als ze thuis is, is mijn vrouw Honoria mijn klankbord.”

Kockelmann is een topper, vindt hij. “Hij is vasthoudend en scherp. Ik dacht laatst dat GroenLinks-voorman Rutger Groot Wassink al na vijf minuten zou opstappen. Sven is goed!

Het Telegraaf-interview met Dries Roelvink kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen