Dotan trollde ook journalist van Brabants Dagblad

Dotan heeft zijn trollenleger ook gebruikt om een journalist van het Brabants Dagblad onder druk te zetten. Dat meldt de regionale krant vandaag. De Brabants Dagblad-journalist schreef in 2012 als vrijwillig voor muzieksite Counter Culture een recensie van het optreden van Dotan bij Paaspop. Hij gaf hem een 3 vanwege valszingen en dat leverde hem een woeste mail op van ene ‘Eric van Rijn’, een Dotan-trol die zich voordeed als muziekkenner en Omroep Brabant-medewerker.

Eric van Rijn dreigde Counter Culture op de radio in een negatief daglicht te zetten. “Zijn optreden was echt geen drie waard“, mailde hij. “Valse noten? Ik heb het gezien op 3FM en daar riepen ze ook dat het een sterk optreden was. Rare constatering, willen jullie ineens voor 3voor12 spelen of zo? Ik ga dit vanmiddag ook melden op Omroep Brabant waar ik voor werk qua radio.

Omroep Brabant heeft echter nog nooit van Eric van Rijn gehoord en dat is ook niet zo gek. Uit het Dotan-onderzoek dat de Volkskrant zaterdag publiceerde blijkt namelijk dat Eric van Rijn één van de 140 Dotan-trollen is. “Van Rijn is een trol die (door het management van) Dotan in het leven is geroepen“, aldus het Brabants Dagblad.

Haiko Peeters, oprichter van Counter Culture, moet met terugwerkende kracht lachen om de mail van de trol. “Dat is toch aandoenlijk, dat een volwassen vent op zoek is naar bevestiging van anderen. Dat hij op zo’n manier in de aandacht wil komen…

VPRO’s muziekplatform 3voor12, dat hierboven al even wordt aangestipt, lijkt zelf overigens in een nepverhaal van Dotan te zijn getrapt. Er is veel te doen om een verhaal van Dotan over een fan die naast hem in het vliegtuig zat. Aan 3voor12 vertelde hij precies zo’n verhaal, maar dan in de treinvariant.

3voor12-journalist Atze de Vries: “Dat verhaal over die fan in het vliegtuig – waar hij niet op ingaat – vertelde Dotan trouwens ook in mijn interview in 2014. Alleen dan ging het over de trein. En gebeurde het toevallig die week.

Het verhaal over de fan in het vliegtuig wekte argwaan, omdat die fan in een zogenaamde e-mail aan Dotan dezelfde taalfout maakte als hij zelf regelmatig maakt: een spatie plaatsen voorafgaand aan een dubbele punt.

Volgens het Brabants Dagblad maakte Eric van Rijn in zijn e-mails ook al die taalfout.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (maandag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (maandag)
Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan (maandag)
Dotan reageert alsnog uitgebreid op Volkskrant-artikel (maandag)
Zelfs met Dotan scoort Humberto Tan horrorcijfers (vandaag)
Humberto verbijstert met kritiekloos Dotan-interview (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen