Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Diana Matroos (46) gaat namens de VPRO de zondagse talkshow Buitenhof presenteren. Ze begint komend seizoen als de opvolger van Marcia Luyten, die vertrekt omdat ze een biografie schrijft over koningin Maxima. Dat heeft de omreop laten weten. Hoofdredacteur Stan van Engelen: “Met Matroos haalt Buitenhof een ervaren interviewer in huis met grote financieel-economische kennis. Een vrouw ook die onverschrokken opkomt voor waarden die essentieel zijn in onze samenleving.”

Diana Matroos presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over complexe communicatievraagstukken. Nu komt daar deze tv-klus bij.

Matroos over haar nieuwe baan: “Met een enorme voorliefde voor interviewen vind ik het een eer Buitenhof te presenteren met een ijzersterke journalistieke redactie en boeiende gasten. Daarnaast ben ik trots om te werken voor de VPRO, waar diepgang en lef kernwaarden zijn.”

Het Buitenhof presentatieteam bestaat het komend seizoen dat in september start naast Diana Matroos (VPRO) uit Paul Witteman (BNNVARA) en Jort Kelder (AVROTROS).

Kelder vervangt een seizoen lang Pieter Jan Hagens, die met sabbatical is.

Foto: Alique, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen