Beau ergert zich dood: ‘Medialand beschermt Kemna’

Kemna Casting heeft veel mensen in zijn macht, maar Beau van Erven Dorens is daar niet één van. Hij is het goed zat dat medialand het castingbureau de hand boven het hoofd houdt. Dat laat hij vandaag weten in Nieuwe Revu, dat flinkt uitpakt over de praktijken van Kemna. Net als veel andere media heeft ook RTL banden met Kemna. Heeft RTL hem al verboden zijn pittige mening te uiten? “Nee. Ik roep wat ik wil, wanneer ik wil. En dat doe ik ook overal, wanneer ik de kans krijg.

Van Erven Dorens deed dat in Boulevard – al zweeg hij gisteren wel toen Kemna kort aan bod kwam – en nu dus in Nieuwe Revu. “Vraag Blue Circle (Boulevard-producent, red.) zelf maar wat ze ervan vinden. Het is een feit dat de gevestigde media hun handen er niet aan willen branden. Velen zijn bevriend met Job G. of Kemna. En iedereen heeft baat bij een status quo; producenten, zenders, Kemna… Ook uit financieel oogpunt.”

De vermeende zwarte lijst van Kemna is berucht. Ook Van Erven Dorens realiseert zich dat hij nooit meer op een filmrolletje hoeft te rekenen. “Ze zullen mij nooit meer vragen voor een rol, maar dat heb ik er graag voor over.”

Marc van Bree, die volgende maand trouwt en Job Gosschalk heeft uitgenodigd als zijn ceremoniemeester, verzorgde bij RTL Late Night het enige publieke optreden van Kemna na de Dirty Job-rel. Dat was ‘de grootste gotspe’, vindt Van Erven Dorens.

Volgens hem loog Van Bree alles bij elkaar. Zo beweerde hij dat er ‘niet nog iemand die fout is bij Kemna’. “‘Oh ja?’, had iemand moeten vragen. ‘Hoe weet je dat zo zeker, terwijl je het ook dertig jaar niet gezien hebt bij Job?’ Het werd niet gevraagd. Er lagen inmiddels al 23 klachten tegen een andere castingagent bij Kemna.

Het ’totale gebrek aan loyaliteit binnen de acteurswereld’ is een probleem. Van Erven Dorens wijst bijvoorbeeld op Katja Schuurman, die meerdere malen in de bres sprong voor Gosschalk. “Wat zeggen vooraanstaande Nederlandse acteurs na meer dan honderd gedocumenteerde gevallen van misbruik door Job en nog twee Kemna-collega’s binnen twee maanden? ‘Job is heel aardig en dit is een zaak voor de rechtbank en niet de media.’ Het is een schande.

Deze zaak is groter dan Weinstein. De dagbladen doen niets. Ze staan vol over #Metoo en Weinstein, maar geen stuk over Job of Kemna. Vraag Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen maar waarom hij nog geen stuk geplaatst heeft over het grootste misbruikschandaal in de geschiedenis van de Nederlandse entertainmentwereld, in zijn stad nota bene.”

Kemna en Job Gosschalk staan vandaag op de voorpagina van De Telegraaf en Nieuwe Revu. Het grote Revu-artikel ‘De methode-Kemna: ‘Ze hebben iedereen in hun macht’’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Kemna Casting ontmaskerd: ‘Job is niet de enige’ (vandaag)

Foto: Pauw

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen