Anniek Pheifer wil geen reclame maken voor Primark

Anniek Pheifer zou zich als actrice nóóit lenen voor een commercial van de Primark. Dat laat ze vandaag weten in gesprek met de Volkskrant. Pheifer accepteert alleen reclame als ze zich er niet voor hoeft te schamen. “Je moet persoonlijk achter zo’n reclame kunnen staan. Ik zou nooit ja zeggen tegen Primark, met die goedkope kleren uit lagelonenlanden. Een cosmeticareclame lijkt me wel leuk. Niet zo’n spotje voor 40-pluscrème met een actrice van 25, maar met mij.”

In het verleden heeft Pheifer een serie spotjes gedaan voor de diepvriesgroenten van Iglo. “Dat was veel geld verdienen én met leuke mensen werken.”

Is acteren in een reclamespot voor een bank niets voor haar? “Ik zou het heerlijk vinden om me financieel geen zorgen te hoeven maken dankzij een dikbetaalde commercial. Maar ik kan niet GroenLinks stemmen en me vervolgens laten inhuren door een bank. Dan kan je niet meer kritisch zijn over de bonussen bij ING of over foute investeringen.

Samen met Mark Rietman speelde Pheifer in De Prooi, een serie over de opkomst en ondergang van de fusiebank ABN AMRO. Rietman speelt nu in commercials van ABN Amro. “Ik veroordeel dat niet, het is niet aan mij om hem te bekritiseren. Maar ja, die banken, die banken…

En misschien zou ik zelf ook wel ja zeggen. Een klus van Triodos Bank of de ASN Bank zou ik wel direct aannemen.

Het Volkskrant-interview met Anniek Pheifer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wie is de Mol

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen