Anita Witzier slikt hormonen om zich blij te voelen

Als Eva Jinek zwanger is roept iedereen of ze nu nog wel op televisie kan blijven, maar de overgang is óók een dingetje. NPO 1-collega Anita Witzier voelde zich er zó vreselijk door dat het leven voor haar geen pretje meer was. Dat vertelt ze vandaag openhartig in De Telegraaf. Hoe Witzier toch nog shinet op televisie? Ze zit aan de hormonen. “Sinds ik hormonen slik, voel ik me veel meer in balans. Ik slaap weer goed, heb veel meer energie, voel me weer vrolijk. Kortom: ik kan weer leven!

De hormoontherapie werd haar aangeraden door de menopauzekliniek van het OLVG ziekenhuis, maar Witziers huisarts raadde het af. “Omdat ze mogelijk de kans op kanker konden vergroten. Toen zei ik: ’Maar als ik mijn auto morgen tegen een boom rijd, ben ik er ook niet meer’. Ja, zo erg was ik er dus aan toe.

Dankzij die hormonen is Witziers auto nog gewoon elke dag op het parkeerterrein van de KRO-NCRV te vinden. “Voor mij is dit echt een wondermiddel.

Inmiddels is ze een beetje aan het minderen met die hormonen, nu het einde van de overgang in zicht is. “En straks heb ik het gehaald en zit ik aan de andere kant. Van andere vrouwen hoor ik daar positieve verhalen over, haha.

De overgang is de periode voor en na de laatste menstruatie van een vrouw. Gedurende deze periode zoeken de hormonen een nieuw evenwicht. Gemiddeld krijgen vrouwen de laatste menstruatie op hun 51ste; Witzier is nu 56 jaar.

Het Telegraaf-interview met Anita Witzier kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen