Angela de Jong denkt dat RTL zich zorgen maakt

Televisiediva Angela de Jong van het AD denkt dat RTL hem behoorlijk knijpt nu John de Mol van concurrent Talpa TV op oorlogspad lijkt. Dat heeft ze gezegd in KRO-NCRV’s Gijs 2.0 op NPO Radio 2. De Mol haalde vorige maand niet alleen Johnny de Mol, maar ook de mannen van Voetbal Inside en RTL 7-baas Marco Louwerens weg bij RTL. “Ik zal niet zeggen dat het gillende paniek is, maar wel dat ze geducht op hun hoofd krabben van welke kant ze op moeten“, aldus De Jong.

RTL ligt er volgens haar best een beetje wakker van, helemaal nu kapitein Erland Galjaard niet meer aan het roer staat. “Die zitten straks zonder leiding, Twan Huys moet Late Night uit het slop gaan trekken, terwijl iedereen al denkt: hè, hij? Art Rooijakkers is nu binnengehaald. Ik denk dat ze bij RTL even geducht op hun hoofd krabben.

Galjaard is per 1 april weg bij RTL en mag een jaar lang niet voor de concurrentie werken. Daarna duikt hij op bij Talpa TV, denkt ze. “Die twee kunnen het zo goed vinden samen dat ik vermoed dat hij daar de gelederen gaat versterken en dan gaat Wendy ook.

En dan volgt RTL-ster Linda de Mol óók nog eens, weet De Jong. “Iedereen zal het heel logisch vinden dat Johnny naar zijn vader gaat en ik denk ook dat iedereen het heel logisch vindt dat Linda naar haar broer gaat. Ik heb nog geen persbericht gezien, maar binnen nu en een jaar gaat dat wel gebeuren, ja. Ik ben daar heilig van overtuigd.

Houdt RTL nog wel sterren over? “Als er straks geen mensen meer zijn die het kunnen doen, dan bestaat die hele zender niet meer. Het is heel goed dat er wat gebeurt bij RTL.

Volgens het AD is De Mol ook nog eens uit op The Voice of Holland, hoewel De Telegraaf dat weer onwaarschijnlijk heeft genoemd. De Jong: “Ja, ik heb het van mensen gehoord die toch heel dicht bij het vuur zitten. Kijk, het is ook zijn eigen kindje. Hij heeft het zelf bedacht The Voice of Holland. Het is dus heel logisch dat hij dat daar weer neerzet.

De Mol is op oorlogspad en wijkt daar voorlopig niet van af, besluit La Jong. “Het is hem nog niet gelukt om een succesvolle zender te maken en dat steekt natuurlijk heel erg. Ik snap best dat hij alles op alles zet om voor zijn pensioen dat nog een keertje te doen. Ik ben benieuwd of het dit keer wel ging lukken.

Het radio-interview met Angela de Jong kunt u hier terugluisteren.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen