’84 procent kans op transfer The Voice naar SBS 6′

Het AD schat de kans dat het John de Mol-format The Voice of Holland daadwerkelijk verhuist van RTL 4 naar De Mols zender SBS 6 in op 84 procent. Dat is vandaag te lezen in het dagblad. In het mediakatern van het AD zet de krant vandaag zes mogelijke droomdeals van De Mol op een rijtje met daarbij een waarschijnlijkheidspercentage. Vooral de transfer van The Voice wordt als waarschijnlijk gezien. “De specialisten zijn het roerend eens: The Voice is niet langer veilig bij RTL 4.”

The Voice is anno 2018 de grootste hit van John de Mol, terwijl de show te zien is bij de concurrent. RTL 4 benadrukt dat zij het eerste recht op een nieuw seizoen heeft, maar oud-tv-ster Jack Spijkerman zegt in de krant: “Dan kan RTL wel het eerste recht hebben, maar dan zegt John: dan produceer ik het toch niet.”

Mocht RTL 4 daadwerkelijk The Voice verliezen, dan is dat een keiharde dreun voor de commerciële marktleider. Bijna het hele jaar door staan het programma en zijn spin-offs geprogrammeerd op de vrijdagavond.

Verder is de kans op een overstap van Linda de Mols Postcode Loterij Miljoenenjacht volgens het AD 82 procent, op die van Matthijs van Nieuwkerk 25 procent, die van Heel Holland Bakt 9 procent, Boer Zoekt Vrouw 5 procent en Wie is de Mol 3 procent.

Fons van Westerloo zegt in de krant dat hij Van Nieuwkerk een miljoen euro per jaar zou bieden als hij SBS was, maar Marianne Zwagerman adviseert anders: “De Mol heeft net Wilfred Genee binnengehaald. Die is veel leuker, Matthijs is over the hill.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen