Zus Gordon huilt uit bij Koos van Shownieuws

Koos van Plateringen, de gezapige verslaggever van Shownieuws, is gisteren met een doos Kleenex onder zijn arm langsgegaan bij Lydia Heuckeroth, de zus van Gordon. En het bleef niet lang droog. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Gordon heeft woensdag zijn eigen biografie uitgebracht, maar dat lijkt inmiddels meer de biografie van een fantast te zijn. Zijn zus Lydia sluit zich nu aan bij de lange rij van mensen die benadrukken dat er vele verzinsels in het boek staan.

Lydia is zo boos over alles wat er in het boek staat, dat ze Shownieuws direct vroeg om Koos langs te sturen. “Lydia heeft ons vanochtend zelf gebeld. Ze was heel erg overstuur“, legt de showkenner uit.

Gordon schrijft in het boek dat hij in zijn jeugd gedurende een langere periode is misbruikt en denkt zeker te weten dat zijn broers en zussen ook zijn misbruikt. Bovendien verwijt hij zijn zus 250 euro te hebben gestolen uit de portemonnee van hun moeder toen ze net was overleden én dat zij haar dagboek heeft gestolen.

Het misbruikverhaal doet Lydia enorm veel pijn. “Daar word ik heel emotioneel van. ‘Sommigen willen er niet over praten, maar ik weet bijna zeker dat het ons allemaal is overkomen’, zegt hij. Wie is hij om dat neer te zetten in het boek, zonder ons te vragen of het ons wel is overkomen? Het is niet waar.”

Hij denkt wel meer. Het hele denken over de familie wat hij schrijft is 70 procent gelogen. Dat doet zeer. Je zet mijn ouders neer als een stuk vuil. Dat raakt je gewoon. Het is vreselijk. Je kunt toch niet zo met je familie omgaan en het zomaar in zo’n boek zetten? Dat doe je niet.”

En hoe zit het dan met dat dagboekje? “Hij vermoedt in het boek dat ik dat rode dagboekje van mijn moeder heb gestolen en dat een van mijn zusters de portemonnee van mama heeft leeggehaald. Misschien is hij het zelf wel geweest. Mijn broer is een leugenaar. Ik ben er klaar mee. Ik wil dat de waarheid verteld wordt en geen boek vol met leugens.”

Volgens Gordon is hun gezin uit elkaar gevallen toen hij bekend werd. Lydia denkt daar anders over. “Naarmate hij drugs is gaan gebruiken is zijn leven denk ik ontspoord. Het is niet meer mijn broertje dat ik vroeger had.”

Ik vind dat mijn broer narcistische trekken heeft. We zijn met z’n achten en wij zouden met hem allemaal ruzie hebben gemaakt? Hij heeft met óns ruzie gemaakt. Niet andersom.”

Koos interviewde Lydia bij haar advocaat. Ze gaat namelijk een rechtszaak tegen haar broer aanspannen. Ze heeft hetzelfde advocatenkantoor gekozen als Gordons ‘nepvriend’ Kevin, die een kort geding tegen hem heeft aangespannen. Dat kort geding dient in april.

Lees ook:
Gordon: ‘Ook moslims geven liefde aan mij’ (gisteren)
Luuk Ikink, John Ewbank en Winston: ‘Gordon liegt’ (gisteren)
Edwin Evers: ‘Wat is Gordon blij met zichzelf’ (dinsdag)
RTL 4-ster Gordon is geen narcist (dinsdag)
Gordon en John Ewbank masturbeerden op bankstel (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen