‘Zes mensen in Nederland kunnen talkshow dragen’

Er zijn in Nederland maar zes mensen die RTL Late Night van Humberto Tan hadden kunnen overnemen. Dat heeft mediakenner en RTL-oprichter Ruud Hendriks gezegd op BNR Nieuwsradio. Tan wordt in het najaar opgevolgd door Twan Huys, maar er waren volgens Hendriks nog vijf mogelijkheden. “Ik denk dat er in Nederland zes mensen zijn die je op zo’n programma kan zetten, waaronder Jeroen Pauw, Eva Jinek, Twan Huys en Matthijs van Nieuwkerk van de NPO.

Daar noemt hij nog twee namen uit het RTL-kamp bij. “Ik denk dat bij RTL de enige alternatieven Beau van Erven Dorens en jijzelf waren geweest“, aldus Hendriks tegen BNR-presentator Wilfred Genee.

Dat Genee het niet is geworden, begrijpt Hendriks wel. “Een reden om Wilfred niet te nemen is dat hij al een heel succesvol programma presenteert. Waarom zou je een succesvol programma laten gaan om een ander programma te redden? Als ik iets te vertellen had gehad bij RTL, was je ook lekker blijven zitten waar je zit.

Hendriks denkt dat RTL Humberto Tan veel te lang heeft aan laten modderen, al vindt hij het wel galant van de zendergroep. “Ik ben heel kritisch op RTL, maar ik vind het heel netjes van de directie van RTL dat ze zó lang hebben gewacht en hem zo erg de hand boven het hoofd hebben gehouden. Ik had veel eerder ingegrepen.”

In zijn tijd bij RTL was Hendriks onverbiddelijk. “Ik heb in het verleden Carlo Boszhard wel eens na drie uitzendingen van de buis gehaald. Carlo is een groot talent en Humberto is ook een heel professionele presentator. Het komt dus ook absoluut goed met Humberto, want het is een ontzettende vakman. Een man die weet waar hij het over heeft, maar soms werkt iets niet meer op een bepaalde positie in een elftal. Dan moet je even op de reservebank en dan word je later weer ingezet.

Wat moet Tan volgens hem gaan doen? “Ik zou doordeweeks nu Twan Huys doen en een goede late night show met Humberto met veel aandacht voor sport in het weekend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen