‘Zes mensen in Nederland kunnen talkshow dragen’

Geplaatst op Sun 11 Mar 2018 om 13:00

Er zijn in Nederland maar zes mensen die RTL Late Night van Humberto Tan hadden kunnen overnemen. Dat heeft mediakenner en RTL-oprichter Ruud Hendriks gezegd op BNR Nieuwsradio. Tan wordt in het najaar opgevolgd door Twan Huys, maar er waren volgens Hendriks nog vijf mogelijkheden. “Ik denk dat er in Nederland zes mensen zijn die je op zo’n programma kan zetten, waaronder Jeroen Pauw, Eva Jinek, Twan Huys en Matthijs van Nieuwkerk van de NPO.

Daar noemt hij nog twee namen uit het RTL-kamp bij. “Ik denk dat bij RTL de enige alternatieven Beau van Erven Dorens en jijzelf waren geweest“, aldus Hendriks tegen BNR-presentator Wilfred Genee.

Dat Genee het niet is geworden, begrijpt Hendriks wel. “Een reden om Wilfred niet te nemen is dat hij al een heel succesvol programma presenteert. Waarom zou je een succesvol programma laten gaan om een ander programma te redden? Als ik iets te vertellen had gehad bij RTL, was je ook lekker blijven zitten waar je zit.

Hendriks denkt dat RTL Humberto Tan veel te lang heeft aan laten modderen, al vindt hij het wel galant van de zendergroep. “Ik ben heel kritisch op RTL, maar ik vind het heel netjes van de directie van RTL dat ze zó lang hebben gewacht en hem zo erg de hand boven het hoofd hebben gehouden. Ik had veel eerder ingegrepen.”

In zijn tijd bij RTL was Hendriks onverbiddelijk. “Ik heb in het verleden Carlo Boszhard wel eens na drie uitzendingen van de buis gehaald. Carlo is een groot talent en Humberto is ook een heel professionele presentator. Het komt dus ook absoluut goed met Humberto, want het is een ontzettende vakman. Een man die weet waar hij het over heeft, maar soms werkt iets niet meer op een bepaalde positie in een elftal. Dan moet je even op de reservebank en dan word je later weer ingezet.

Wat moet Tan volgens hem gaan doen? “Ik zou doordeweeks nu Twan Huys doen en een goede late night show met Humberto met veel aandacht voor sport in het weekend.

Foto: RTL
17 Reacties op “‘Zes mensen in Nederland kunnen talkshow dragen’”


 1. Johannes

  Gaap. Oud nieuws. In de afgelopen dagen zijn er al meerdere ‘nieuws’ artikelen geschreven over een uitzending van vorige week vrijdag.

 2. Henk

  Nou vergeet het show gedeelte maar als de nieuwe presentator niks anders gaat doen dan praten en praten totdat je er draaierig van wordt. Tan deed het juist zeer goed, de show zat er wel in!

 3. Bart

  Tan is een hele slechte presentator Henk.

 4. klaartje 31

  deze geen van allen,

  ff allemaal frisse,
  deze kijken allemaal dezelfde kant op,

  t zou erg zijn als we hier afhankelijk van waren,

 5. arjan

  Jeroen Pauw ik moet er niet aan denken want als er een ongeinteresseerd is dan is hij dat wel .

 6. Flipdefluitketel

  Carlo Boszhard een groot talent? Hahahaha . Wie ik als talkshow host zou willen zien is Wim T. Schippers!

 7. Danny

  @Arjan,,echt onzin wat je daar zegt.Pauw is wel degelijk een van de beste in dit rijtje.

 8. tim

  Piet Paulesma is ook een miskend talent

 9. achtmet

  Jammer dat Dolf Brouwers er niet meer is !

 10. Simon

  Er zijn er veel meer maar zowel de gasten als de presentatoren worden steeds gerecycled. Het kan echt anders zoals bijvoorbeeld Zomergasten laat zien.

 11. Birdwatcher

  Precies Simon, waarom wordt er toch steeds gekeken naar dezelfde kliek mensen?! Er kunnen echt wel meer mensen deze programmas dragen.

 12. mark

  wat een fuck artikel en een onzin

 13. Briesen

  Wat een stoere woorden weer vanaf de zijlijn. Carlo na drie afleveringen van de huis gehaald. Ik denk dat we met Ruud Hendriks de nieuwe Wiegel in de media wereld tepakken hebben. Het altijd beter weten terwijl je zeg niet meer meedoet met het spel.

  Achteraf heb je altijd gelijk#makkelijk

 14. Zondag

  Wat een dom gelul

  Zo kan ik ook zeker 10 namen die het niet kunnen.

  PR de Vries zou zeker een flop worden

  Harry Mens ook leuk. Dat is weer voer voor VI op maandag en vrijdag.

 15. jan

  van alle 6 moet ik braken.

 16. Freek

  Wat een onzin. Er zijn veel meer mensen die dat kunnen. Fidan Ekiz zou een betere keus zijn dan Margriet van der Linden bijvoorbeeld, straks als DWDD alternatief.

 17. SOLANGE

  Gewoon opdoeken die RTL mensen vinden het niks Twan gaat ook niet scoren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.