Wilfred Genee vindt RTL-propaganda onhandig

RTL 7-ster Wilfred Genee denkt net als bijna iedereen dat het hoge gehalte aan RTL-propaganda RTL Late Night de nek om heeft gedraaid. Dat heeft hij gezegd in zijn programma op BNR Nieuwsradio. RTL Late Night, maar overigens ook RTL Boulevard gisteren nog, laat zich niet alleen leiden door de actualiteit, maar ook door de wensen van de RTL-directie: met de regelmaat van de klok zitten RTL-sterren aan tafel om aan Humberto Tan te vertellen over hun allernieuwste RTL-programma.

Heel onhandig, vindt Genee. Ook hij denkt dat dit heeft meegespeeld bij de ineenstorting van RTL Late Night. “Wat in mijn ogen misschien te veel gebeurde is het promoten van de eigen programma’s de hele tijd. Dat is op een gegeven moment niet zo heel erg interessant meer.”

Genee staat bekend als een van de eerlijkste en authentiekste RTL-presentatoren. Als een van de weinigen is hij niet bang om zijn kritische mening te geven, ook over RTL. Toch heeft ook de Voetbal Inside-ster zo zijn reserves. “Het enige lullige is dat de eindredacteur de echtgenote is van onze producer. Dat zijn geweldige mensen alle twee.”

Overigens denkt Genee dat er na Humberto Tan nog meer mensen uit moeten bij RTL. Onlangs ging het gerucht dat dit jaar 20 procent van het RTL-personeel wordt ontslagen, al is dat volgens RTL volstrekte onzin. Genee: “Het is een vrij grote machine geworden. Het is soms net het ministerie van tv bij RTL. Moeten er geen mensen uit daar?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen