Wilfred Genee vindt RTL-propaganda onhandig

Geplaatst op Fri 09 Mar 2018 om 13:15

RTL 7-ster Wilfred Genee denkt net als bijna iedereen dat het hoge gehalte aan RTL-propaganda RTL Late Night de nek om heeft gedraaid. Dat heeft hij gezegd in zijn programma op BNR Nieuwsradio. RTL Late Night, maar overigens ook RTL Boulevard gisteren nog, laat zich niet alleen leiden door de actualiteit, maar ook door de wensen van de RTL-directie: met de regelmaat van de klok zitten RTL-sterren aan tafel om aan Humberto Tan te vertellen over hun allernieuwste RTL-programma.

Heel onhandig, vindt Genee. Ook hij denkt dat dit heeft meegespeeld bij de ineenstorting van RTL Late Night. “Wat in mijn ogen misschien te veel gebeurde is het promoten van de eigen programma’s de hele tijd. Dat is op een gegeven moment niet zo heel erg interessant meer.”

Genee staat bekend als een van de eerlijkste en authentiekste RTL-presentatoren. Als een van de weinigen is hij niet bang om zijn kritische mening te geven, ook over RTL. Toch heeft ook de Voetbal Inside-ster zo zijn reserves. “Het enige lullige is dat de eindredacteur de echtgenote is van onze producer. Dat zijn geweldige mensen alle twee.”

Overigens denkt Genee dat er na Humberto Tan nog meer mensen uit moeten bij RTL. Onlangs ging het gerucht dat dit jaar 20 procent van het RTL-personeel wordt ontslagen, al is dat volgens RTL volstrekte onzin. Genee: “Het is een vrij grote machine geworden. Het is soms net het ministerie van tv bij RTL. Moeten er geen mensen uit daar?

Foto: RTL
18 Reacties op “Wilfred Genee vindt RTL-propaganda onhandig”


 1. Otto Groeneveld

  Er zit niemand in Nederland toch op die RTL shit te wachten. Zelfs de Josti band niet.

 2. Simon_W

  Haha … daarom is hij maar een onderbroekenlijn begonnen.

 3. Job

  Oh?dan zal die producer niet blij zijn dat Tan haar heel vaak gedaan heeft. Oepssss

 4. Stefan

  Ik zie alle RTL- en SBS-kopstukken anders ook vaak genoeg bij Pauw of Jinek aan tafel zitten.

 5. HansrZ

  Als dit zo zal zijn dan moer Wilfred maar eens nadenken over het propaganderen van hun boeken, glossies onderbroeken en straks BH’s(?) in hun RTL-VI programma, 2 keer per week schaamteloos hetzelfde gedrag als dat hij Tan verwijt.
  Nee ik hou het toch maar bij de feiten en dat is dat Humberto zelden tot een diepgaand interview in staat is. Hij heeft daar gewoon geen talent voor, hij slijmt liever.

 6. Telstar

  Umberto is meer een sbs shownieuws mannetje, echte journalistiek is voor hem te hoog gegrepen.

 7. Peter

  Toch een reactie over eigen programma’s promoten. A – Op NPO doen ze hetzelfde zowel bij de wereld draait door en Eva 7 Pauw. Bij RTL worden ook veel NPO programma’s gepromoot. Zeker van NPO3. Dit wil ik toch even kwijt.

 8. julske

  De pot verwijt de ketel, Genee. Je zegt niet dat alles door het bashen van Angela, Derksen, jij ,en kornuiten komt. Ik zie dagelijks zelfde gezichten bij Jinek en Pauw, je hoort niemand daarover. Maar iemand moet de schuld krijgen, zo Hypocriet. Jullie blijven Jinek en Pauw te hemelen, en Humberto is de gebeten hond. Slangenkuil noemt men dat.Jouw programma(VI) heeft ook een hand in , jullie kunnen van alles roepen, beledigen, roddelen over mensen, en iedereen doet lacherig over ,want jullie zijn familie van God. Nu is de obsessie gericht op Wendy, en de rest die jullie niet geschilderd willen zien. Hopelijk dat Meneer Twan de 2miljoen kijkcijferhit haalt, dan houdt dat geklaagd ook op.RTL, jullie zullen wel spijt van krijgen, en toe kijken, aan het haat obsessie waar in jullie zijn ingetrapt.

 9. kaatje

  Wilfried heeft gelijk ,heerlijk vanavond weer VI.

 10. Japie

  Vergeet het promoten van nieuwe boeken niet, daar kunnen ze ook wat van.
  Zoals in de DWDD

 11. Kaaskijker

  Wilfred Genee is een van de leukste RTL presentatoren. En de BNR Fridaymove (nu on air!) ondergewaardeerd.

 12. Fons

  Wifred, Nicolette, John W allemaal normale leuke presentatoren

 13. robb

  Ik vind het nogal meevallen,toen de kijkcijfers hoog waren zaten er veel meer rtl sterren dan het afgelopen jaar.

 14. Dennis

  Wilfred moet zich bezig houden met de bal, meer zit er niet in met zijn vierkante kop. Hij kan alleen maar over de bal lullen, man rot op.

 15. Hans S.

  VI is nog het enige leuke programma bij RTL.

 16. Yoshi

  Deze mensen gaan naar voorspelling weg:

  Ruben Nicolai, Ronald Molendijk, Lieke van Lexmond, Froukje de Both, Boer Tom van eigen huis en tuin, Goedele Liekens, Fatima, Anna Nooshi, Luuk Ikkink, Jamai, Tijl Beckand.

 17. Rodrigo

  Lieke zie ik niet vertrekken, aangezien zij pas een 2jarig contract getekend heeft

 18. aammehoela

  Vergeet niet dat Tan ineens Zwarte Piet ging veroordelen. Dat heeft in het midden, zuiden, oosten en noorden van het land heel veel kijkers gekost. En waarschijnlijk ook nog wel in het noordwesten van het land en de wadden niet te vergeten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.