Voetbal Inside vindt Peter R. slecht als talkshowhost

Geplaatst op Sat 10 Mar 2018 om 10:30

De mannen van de invloedrijke RTL 7-show Voetbal Inside zijn vaak lovend over Peter R. de Vries als misdaadkenner, maar sabelden hem gisteren neer om zijn kwaliteiten als talkshowhost. Dat was te zien in de uitzending op RTL 7. De Vries heeft sinds kort zijn eigen talkshow op SBS 6: De Raadkamer. De kijker is echter genadeloos: de tweede aflevering trok woensdag 41 procent minder kijkers dan de eerste aflevering. Het VI-trio behoorde wél tot de dramatische 323.000 kijkers van De Vries.

René van der Gijp denkt dat De Vries lijdt aan complete zelfoverschatting. “Petertje overschat zichzelf! Petertje overschat zichzelf! Maar dat doen heel veel mensen in het tv-wereldje. Jij bent een presentator en presenteren is een vak, dat is een kwaliteit.

Van der Gijp tegen collega Wilfred Genee: “Peter is geen presentator en wat gaat hij dan doen? Mensen aan tafel zetten, een officier van Justitie, een rechter en Jan-Hein Kuijpers, waar jij, Jinek of Matthijs waarschijnlijk niets uit zouden krijgen. Dus Petertje die géén presentator is, krijgt daar ook niks uit. Weet je wat hij had moeten doen als hij het goed had moeten doen? Dan had hij het jou moeten laten presenteren en gewoon aan tafel moeten gaan zitten, als een soort Marc-Marie, een soort deskundige. Zelfoverschatting, zelfoverschatting… Daar lijden tv-mensjes ernstig aan.

Ook Johan Derksen zag dat de mensen aan De Vries’ tafel niet het achterste van hun tong kunnen laten zien. Hij zegt: “De charme aan ons programma is dat de mensen aan tafel wat zéggen, maar de mensen die Peter heeft zijn politiek heel erg correct en kunnen het zich niet veroorloven om wat te zeggen. Daardoor wordt het een heel saai programma, terwijl het idee niet slecht is.

Van der Gijp: “Die mensen zijn erop getraind, Johan. Die Kuipers is erop getraind om te praten zonder wat te zeggen, want dat is die man zijn vak. Als hij praat over een cliënt van hem, dan praat hij vijf minuten en dan denk ik: wat heeft hij nou gezegd? Helemaal niks. Daar is die man op getraind. Jij zou ingrijpen, want daar ben je in getraind en dat doe je je hele leven, maar Peter kan dat niet. Het is zonde.

Derksen tegen Genee: “Ik vind het wel jammer, want als het over misdaad gaat is Peter R. de Vries echt de beste die er is. Hij is echt heel goed. Maar wat René zegt: jij hebt de gave om spanning te geven aan een tafel. Jij kunt heel vervelende dingen zeggen waardoor iemand wakker wordt.”

Overigens is ook tv-recensent Angela de Jong van het AD niet enthousiast als het over De Raadkamer gaat. Zij schrijft: “Juist de eigenschappen die hem zo uniek maken zie ik niet terug in De Raadkamer. Ik schat in dat de SBS 6-kijker meer te porren is voor een minder geforceerde, meer Voetbal Inside-achtige opzet. Want voor een uurtje over misdaad, justitie en recht en onrecht ouwehoeren op tv, moet best een markt zijn.

Foto: RTL
28 Reacties op “Voetbal Inside vindt Peter R. slecht als talkshowhost”


 1. Peter

  Spijker op de kop, zoals vaak door de heren van VI.

 2. Peter

  Spijker op de kop, zoals vaak door de heren van VI..

 3. Roy Donderz

  Ik wil wel mijn mening over geven, maar kan dat in mijn positie en de gevoeligheid van de zaak hier helaas niet doen. Dank voor uw begrip

 4. Kaaskijker

  Heel jammer maar de analyse is juist. De Vries moet gasten uitnodigen die al uit het vak zijn gestapt, vast minder aansprekende namen voor de kijker maar die praten vrijer.

 5. KingetjeAlert

  gelukkig hebben de heren overal verstand van

 6. Sander

  Naar SBS 6 kijkt geen hond, dus daar hoge cijfers scoren gaat lastig worden.

 7. Daan

  Het is best een interessant programma. Maar Peter R. de Vries is geen presentator. Hij kijkt altijd boos en heeft geen presentatorstem. Het is jammer dat dit bij SBS6 is, want dan krijgt het altijd een wat minder serieuze kant. Ook met het hamertje tikken aan het begin, dat moeten ze gewoon weglaten, dat slaat nergens op. En als laatste vind ik het veel te donker in die studio. Maar het concept van het programma is wel interessant, het moet alleen nog worden bijgeschaafd.

 8. Johan

  vd Gijp heeft dit goed gezien. Het programma kan best interessant zijn, maar de rol van Peter als presentator in het programma is niet goed gekozen. Kies voor een goede presentator die de boel aanstuurt en richting geeft met Peter R als sidekick. Vanuit deze rol komt Peter zijn deskundigheid veel meer tot zijn recht en krijg je spanning en dynamiek aan tafel.

 9. KingetjeAlert

  VI had 401000 kijkers. Petertje 323000 Lijkt veel op de pot verwijt de ketel.

 10. SOLANGE

  Peter heeft meer IQ dan Gijp die malloot… je kan om hem lachen maar daar houdt het mee op ….inhoudelijk is Gijp dommer dan dom. De Raadkamer is een interessant programma dat de Vries goed … doet Chapeau PETER !!!

 11. ali

  @solange van der Gijp heeft gelijk, hij zegt niet dat Peter slecht is.Peter kan niet presenteren, het beste is hij als tafelgast

 12. Tim20 MJ

  Johan zei tussen neus en lippen door ook nog “dan moeten we toch naar SBS” (om Peters programma te redden), maar Wilfred praatte hier snel overheen. Het is duidelijk dat het trio spreekt met John de Mol.

  Aangezien Wilfred overduidelijk graag het late night slot van RTL4 had willen vullen (en wat ie ook had gekund + waarover Derksen al drie uitzendingen opmerkingen over maakt) en SBS6 toch echt iets moet doen aan de dramatische cijfers van HvNL, is het misschien niet onlogisch te denken dat de VI heren voor een lucratief aanbod overstappen. Dan wordt Veronica de voetbalzender met CL en Oranje * twee avonden VI (wellicht één aangezien Derksens leeftijd). En dan kan Wilfred op het 22.30 uur slot van SBS6 een tegenaanbod bieden aan Jinek en Huys. Het zou wel een enorme stunt zijn. (HvNL kan dan dagelijks rond 22.10, Shownieuws rond 23.15 na Genee met een update, uitgebreide versie Shownieuws tegenover Boulevard zetten om half zeven). Wel een risico voor SBS, maar er moet toch IETS gebeuren ondertussen.

 13. Telstar

  @Solange, hoe voelt het nu je de enige bent die het wel leuk vindt?

 14. B

  De invloedrijke RTL-7 show Voetbal inside volgens MC , Hhahahahahahahaha Invloedrijk Hahahaha .

 15. Qwerty

  Wel als je van schijtlolligheid houdt.

 16. hendrik

  Helemaal mee eens het is een man die alles denkt te weten en altijd zijn zin moet hebben.

 17. Jeffrey

  Nou, ze hebben niet goede gekeken, want Kuipers die wou telkens wat gaan zeggen, maar werd gewoon keihard zijn mond gesnoerd door de Vries, omdat hij wat wou gaan vertellen wat in strijd was met de Vries zijn leugens.

 18. Sjaak

  Gisteren de eerste 2 afleveringen terug gekeken.
  Dat viel niet mee. De gesprekken kabbelen een beetje voort zonder dat het ergens echt inhoudelijk wordt of ook maar enige nieuwswaarde creeert.
  De uitgenodigde egootjes zijn te groot en de info waarde veel te klein.
  Het programma mist de onmisbare urgentie en levert daardoor na een uur de vraag op, waar heb ik naar zitten kijken en wat ben ik er wijzer van geworden.
  Voor mij geen derde aflevering van de Raadkamer.
  Diezelfde vlieger gaat overigens ook op voor het programma van Paul de Leeuw en Marc Marie op de zondagavond wat ook het predikaat inhoudsloos mag hebben.

 19. Henk

  Peter is puur alleen presentator, omdat hij dan de macht heeft over wat er gezegd word. Hij zou gaan flippen als er een presentator zou zitten, die moeilijke vragen stelt.

 20. Moud

  Ik zou graag willen zeggen tegen VI, hou het bij voetbal. Of te wel schoenmaker blij bij je leest.

 21. J

  @ Tim20;

  Het is voor RTL(7) een regelrechte aderlating als de mannen van VI opstappen. Ik kijk er ook niet gek van op als John nu de Europa League verkiest boven de Champions League. Kijkcijfertechnisch is dit veel interessanter. Wellicht wel beiden, mits hij het ook kan aanbieden aan bijvoorbeeld NU.nl.

  Wilfred op een talkshow zou hij heel goed kunnen, maar om dit recht tegenover Twan Huys en Pauw/Jinek te programmeren lijkt mij niet slim. Ze vissen dan met z’n drieën uit dezelfde vijver met gasten.

  HvNL om 22.00 uur vind ik wel een gewaagde zet, mits met meer nieuwswaarde. De programmering op primetime terugbrengen naar 3 kwartier per programma, waardoor er niet oeverloos wordt uitgemolken. Shows op zaterdag met een lengte van 2 uur kunnen dan om 20:00 uur starten, al is anderhalf uur lang genoeg.

 22. A.Zijn

  Weet iemand wanneer er iets bekend gaat worden over de sportrechten vanaf de zomer? Er staat mij iets van bij dat dit meestal al in december bekend was in het verleden.

 23. geen stem

  Wat moeten we met een door zijn neus pratend Peter R hij brengt en draagt totaal niets bij .

 24. Annoniemus

  IK denk dat we Peter R even minder gaan zien in al de TV programma’s waar hij maar bleef opduiken !!

 25. zorro

  Ik weet niet wat ik moet zeggen maar het is wel een prut programma.

 26. @zorro

  Svp muil houden, gemaskerde dwaas.

 27. kaatje

  Zoals bijna altijd hebben de heren van VI weer gelijk.

 28. Joop55

  Petertje heb dan ook een groot ego.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.