VICE begint eigen productiebedrijf, ook gericht op tv

Geplaatst op Mon 12 Mar 2018 om 11:45

Na de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk, lanceert nu ook de Benelux-tak van VICE een eigen productiebedrijf. Het gaat om VICE Studios, gevestigd in Amsterdam. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. VICE gaat content produceren met een focus op documentaires. “De ervaring van VICE in het produceren van spraakmakende en prijswinnende documentaires en programma’s, wordt door VICE Studios ingezet om producties voor externe partijen te maken.”

Die externe partijen kunnen ook traditionele, lineaire tv-zenders zijn, aldus een woordvoerder. “Voor de ontwikkeling en productie van de programma-ideeën, maar ook de verdere distributie- en activatie-strategieën voor zowel lineair als online, maakt VICE Studios gebruik van het beschikbare talent, ervaring en kennis op het gebied van videocontent die het wereldwijde VICE netwerk biedt.”

Stefan Tieleman, directeur van VICELAND en VICE Studios, laat weten: “VICE Studios is een logische stap gezien onze ervaring in het produceren van programma’s voor zowel online als tv. We hebben bewezen dat we content kunnen maken die jonge mensen aanspreekt en kunnen deze kennis ook inzetten voor andere partijen om zowel hun commerciële als culturele impact onder deze doelgroep te vergroten.

VICE Studios heeft als eerste productie de Nederlandse versie van ‘The Therapist’, waarin psychiater-psychotherapeut Glenn Helberg in gesprek gaat met BN’ers als Sylvana Simons, Fresku en Lange Frans om er achter te komen wat er schuilgaat achter hun publieke persona.

Foto: VICE
4 Reacties op “VICE begint eigen productiebedrijf, ook gericht op tv”


 1. Bart

  In Canada waar Vice vandaan komt hebben ze er al de stekker uit getrokken : http://business.financialpost.com/telecom/rogers-media-abandons-100-million-joint-venture-with-vice-canada

 2. LD

  Vice, het de SJW Praatpaal.. nee dank u
  https://www.vice.com/sv/article/kwzjvz/dear-white-people-please-stop-pretending-reverse-racism-is-real

 3. Clio

  Dan kijk je toch lekker naar dat eng rechts populistische clubje Powned.

 4. LD

  @Clio : Ik kijk altijd naar de objectieve waarde van de berichtgeving en niet naar de politieke stroming die iemand vertegenwoordigt. Zo zie je zowel ter linker- als ter rechterzijde van het politiek spectrum baarlijke nonsens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.