Van der Vorst maakt Leonie ter Braak-show voor SBS 6

Het is bekend wat Leonie ter Braak naast het vooravondprogramma Marktplaats: Heel Holland Handelt gaat doen bij SBS 6. Ze krijgt een door Peter van der Vorst geproduceerd programma op prime time over het krijgen van een kind: Niets Liever Dan Een Kind. Dat heeft het station laten weten. Er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is. Ter Braak verkent andere methodes om die wens te vervullen.

Van IVF en adoptie tot eiceldonatie en co-ouderschap: de verhalen die op deze ‘omweg’ naar het ouderschap worden gevolgd, zijn heel divers. “Zo kan het om een koppel gaan dat hun huis verkoopt om geld vrij te maken voor een draagmoeder, om een single vrouw die een bewust alleenstaande moeder wil worden of om een gay koppel.”

Het programma registreert en volgt de hoofdpersonen gedurende een lange periode. Daarom is het programma ook pas in 2019 op de buis. “Sommigen zullen slagen, anderen krijgen wellicht (weer) een teleurstelling te verwerken.”

De opnames zijn al in volle gang, maar de redactie is nog steeds op zoek naar koppels en singles die hun verhaal willen delen. Aanmelden kan via de SBS-site.

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen