‘Twan Huys roept RTL-propaganda halt toe’

Met de komst van Twan Huys naar RTL Late Night stopt ook de aanhoudende stroom van RTL-propaganda in dat programma. Hij heeft vast laten leggen dat er geen bemoeienis van bovenaf is als het gaat om de inhoud. Dat meldt het AD vandaag. Het is volgens de krant niet voor niets dat Huys niet alleen, maar samen met zijn vaste eindredacteur Marij Janssens komt. “Van bovenaf geen bemoeienis meer, zo zou Huys in de onderhandelingen hebben afgedwongen“, meldt de krant.

De RTL-top heeft straks niets meer te zeggen over de inhoud van RTL Late Night, aldus het AD. “Dus ook niemand die hem opdringt om RTL-gezichten er hun ‘promopraatjes’ te laten doen.”

Het is duidelijk dat RTL Late Night een stuk journalistieker gaat worden. Volgens RTL zelf is nog niet duidelijk of ook RTL Nieuws een rol gaat spelen bij het nieuwe programma. “RTL Late Night houdt dezelfde naam, maar we komen met een vernieuwde talkshow. Een ander format. Hoe dat eruit gaat zien, wordt de komende maanden duidelijk.

Huys is afkomstig van Nieuwsuur. Daar geloven ze ook niet dat Huys mee zou werken aan RTL-propaganda. “Ik ken Twan als een op-en-top journalist. Dat zet hij niet zomaar overboord en gaat hij niet verloochenen“, zegt hoofdredacteur Joost Oranje.

Paul Witteman denkt daar hetzelfde over, laat hij weten in de Volkskrant. “Ik kan me niet voorstellen dat Twan Huys bij RTL een heel licht programma gaat presenteren.

Ik ken hem als een goede onderhandelaar. Dat betekent dat Twan ook echt de regie zal hebben over het programma dat hij presenteert, net als Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door.”

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (donderdag 1 maart)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (donderdag 1 maart)
Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit (donderdag 1 maart)
‘RTL 4 begaat een heel grote fout met Twan Huys’ (donderdag 1 maart)
‘Vertrek Humberto Tan niet op conto Erland Galjaard’ (donderdag 1 maart)
Marieke Elsinga: ‘Eindelijk toont Tan zich kwetsbaar’ (vandaag)
Beau wil niet zeggen of hij RTLLN had willen doen (vandaag)
Matthijs, Volkskrant, Privé wijzen op Tans slippertje (vandaag)
RTL 4 wilde volgens Telegraaf eigenlijk Matthijs hebben (vandaag)

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen