Tijd voor MAX tijdelijk op plek De Wereld Draait Door

Geplaatst op Tue 13 Mar 2018 om 8:05

Sybrand Niessen en Martine van Os gaan hun vijf-uurprogramma Tijd voor MAX tijdelijk maken op het prestigieuze tijdstip van De Wereld Draait Door. Ze zijn in april vier weken lang niet om 17.00, maar om 19.00 uur te zien op NPO 1. Die primeur heeft het AD vandaag in handen. Het was al even bekend dat Matthijs van Nieuwkerk zijn talkshow vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar presenteert. Hij gaat voortaan afwisselen met Margriet van der Linden, maar haar show is nog niet gereed.

Daarom zijn Sybrand en Martine, de Catherine Keyl en Viola Holt van dit decennium, tijdelijk te zien in de vooravond. “In de toekomst sluiten de seizoenen van DWDD en de nieuwe vooravondshow op elkaar aan”, zegt directeur televisie Frans Klein van de NPO.

Van Nieuwkerk gaat na 30 maart al op vakantie, maar Klein wil ook in april per se live blijven in de vooravond. “Daarom kiezen we, met dank aan Omroep MAX, nu voor deze overgangssituatie.”

MAX-directeur Jan Slagter helpt graag een handje: “Wij werken hier graag aan mee. De kijker kan van ons het vertrouwde Tijd voor MAX verwachten, alleen op een ander tijdstip.”

Op het vijf-uurslot gaat NPO 1 in april herhalingen van Droomhuis Gezocht en We Zijn Er Bijna uitzenden.

Foto: Omroep MAX
23 Reacties op “Tijd voor MAX tijdelijk op plek De Wereld Draait Door”


 1. Norvo

  Weet je, dit kan best weleens werken… Of ze de 1.3 miljoen kijkers halen van DWDD lijkt me stug, maar de formule van Tijd voor MAX klopt. De vraag is alleen of 19.00 uur de tijd is voor een middagmagazine met kok. Waarschijnlijk zullen ze iets actuelere gasten uitnodigen, maar Sybrand en Martine kunnen dit lachend aan.

 2. Don

  Alles – is – beter dan DWDD!!! :-)

 3. Hans vd tochtig

  Slimme zet. Liever Martine dan Margriet

 4. Maandag

  Domme zet. Dat gaat kijkers kosten die naar RTL verhuizen.

 5. Gerard

  vd Linden is nog niet gereed.
  Ze moet nog afvallen, haar haar moet nog groeien en haar hoofd moet nog naar de plastisch chirurg.

 6. Gerard

  @ Maandag

  Vergeet het maar.

 7. TopShow

  Vreselijk oubollige tv! Past wel op NSO1.

 8. Doe

  Nu al. Dacht dat dwdd eind April zou stoppen en dan pas weer in Oktober komen.

 9. Inside_Hillywood

  Ik voel me positief sceptisch? Kan dat?

  Het zou weleens wat kunnen zijn, ik ben benieuwd, het wordt iig niet killer dan Margriet v/d Linden. Die zal ik v/d zomer alleen aanzetten als het heel warm is, voor wat extra koeling, niet om te kijken.

 10. A.M

  Ik ga Matthijs missen!

 11. Willy Dobbe

  Schaken kunnen ze bij de NPO als geen ander, een sterke strategische zet dus en geheid een succes!

 12. Ron

  Weet niet of dat in de vooravond zo succes gaat worden. Het is toch een beetje een programma waar de spruitjeslucht/oubolligheid aanhangt en dus past het meer rond 17.00 uur. Maar goed, het is maar voor 4 weken en vanaf mei start Margriet v.d. Linde.

 13. albert

  Gelukkig is er om 5 uur nog steeds 5 uur live op rtl4

 14. SOLANGE

  Zakkenvuller Matthijsje 30 maart al op vakantie pfffffffffffffff

 15. Mark

  Krijg je daarvan ook herhalingen op NPO 3 tegen twaalven, of is die nacht specifiek voor NPO 3 programma’s inclusief DWDD (dat was vroeger ook NPO 3, dus die hh hebben ze er maar in gelaten in de nacht)

 16. Mark

  Groot gelijk Matthijs: 6 maanden per jaar is 130 x DWDD, plus nog DWDD University en Top 2000 Quiz en A Go Go. Denk dat Peter R. nog meer verdiend voor al dat schabbelen op één dag en da’s telkens maar 10 min. per keer.

 17. Mark

  Haalt denk ik wel elke avond de 1 miljoen, past perfect bij al die andere 50 plus programma’s die NPO 1 elke avond prime time heeft. En dan komt Margriet erna met hooguit 700.000 kijkers en dan krabt men zich achter de oren: waarom zetten we haar in gódsnaam op prime time terwijl we met Tijd Voor MAX goud zo binnen handbereik hebben.

 18. robb

  Dat word volgend jaar de hele zomer max ze hebben om 5 uur al zo rond de 600.000,Margriet gaat het niet worden denk ik.

 19. Peter

  wat een armoe….
  ik vind Sybrand Niessen echt een vreselijke presentator.. zo ontzettend nep… bah

 20. J

  Dit is natuurlijk een test. Eerst kijken wat dit doet om 19:00 uur, als Magriet dan tegenvalt, gaan ze dit gewoon afwisselen met DWDD.

 21. A.Zijn

  En dus geven ze het 17.00 tijdslot uit handen? Enigszins vreemde keuze.

 22. aammehoela

  We zullen zien. Tijdens de OS scoorden ze soms ook veel hoger dan gemiddeld. Veel zal ook van het weer afhangen. Een echte lentedag en de kijkcijfers storten in, maar dat gebeurt nu ook bij bv. Boulevard en deels bij DWDD in april.

 23. Johann

  @don…jij houdt dus niet van kunst, literatuur, muziek, wetenschappelijke ontdekkingen etc?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.