Thomas Hendriks gaat werken voor bedrijf Winston

Thomas Hendriks gaat naast zijn werk voor RTL Boulevard ook aan de slag als ‘senior creative’ voor het bedrijf DFFRNT Media van onder meer Winston Gerschtanowitz. Dat heeft de voormalig Quest-baas die in september stopte als deskundige in Boulevard, drie maanden later ontslag nam en nu weer deskundige is laten weten. Gerschtanowitz stopte in 2016 als de rechterhand van John de Mol bij Talpa om zich met zijn eigen bedrijf DFFRNT Media meer te richten op nieuwe media.

Gerschtanowitz vindt fijn dat Hendriks zijn team komt versterken: “We groeien snel en breiden onze werkzaamheden steeds verder uit, nationaal en internationaal. Thomas heeft een rijke ervaring op vrijwel elk gebied van de media, Bas, Taco en ik hebben al vaker met hem samengewerkt. Hij kan het niet alleen bedenken maar ook produceren en verkopen en dat past perfect bij onze manier van werken.

Zelf laat Hendriks weten zich er erg op te verheugen. “Bijzondere club, mooie projecten en plannen, met een fijne gemene deler: een positieve impact op het dagelijks leven van jou en mij – als het kan via een digitale weg. Ik begin freelance. Zo kan ik los gaan in de digitale wereld en houd ik zelfs wat tijd over voor de andere projecten die inmiddels op mijn pad zijn gekomen.”

De afgelopen maanden zat Hendriks werkloos thuis. “Het heeft iets meer dan vier maanden geduurd. Langer dan ik had gedacht. Ik heb niet getwijfeld, maar ik merkte wel hoe frustrerend het kan zijn als je afhankelijk bent van derden, of de agenda van mensen die wel wat meer op hun bordje hebben dan mijn volgende stap. Thuis was dat ook niet gemakkelijk. Dank aan de mensen die naar me wilden luisteren!

Ik ben in die tijd wel tot een duidelijk inzicht gekomen: ik wil bouwen; constructieve media opzetten. Nieuwe, zinvolle dingen op terreinen die ertoe doen: educatie, gezondheid, innovatie.”

En constructief bezig zijn kan sinds kort ook weer op radio en televisie/video. Bij Giel op Veronica, bij RTL Boulevard. Kan ik weer uitleggen waarom iets is zoals het is. De komende maanden ga ik uitzoeken wat ik nog meer met die vaardigheid kan doen. Want ik heb iets te vaak gehoord dat ik mijn eigen ‘merk’ moet gaan bouwen. Vloggen? Bloggen? Producten testen? Als iets er beter van wordt, is het mijn ding.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen